TUKA OTKRIO Pred polufinale sam dobio temperaturu, mislio sam da ću odustati, a onda...

Ostali sportovi
TUKA OTKRIO Pred polufinale sam dobio temperaturu, mislio sam da ću odustati, a onda...
.

Amel Tuka održao je press konferenciju za novinare nakon povratka sa Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi.

Najbolji bh. atletičar vratio se sa srebrenom medaljom, što je historijski uspjeh za BiH.

"Moram, prije svega, da vam svima zahvalim na ovako divnoj dobrodošlici. Od samog slijetanja aviona, to je neki drugi, nestvaran osjećaj. U Dohi me niko nije stavljao među ozbiljne kandidate za medalju i to mi je odgovaralo. Bio sam rasterećen i mnogo sigurniji nego u Pekingu. U jednom trenutku sam imao problema sa temperaturom i groznicom te sam pomislio da ću morati odustati od takmičenja, ali moram zahvaliti italijanskim ljekarima, koji su me izliječili odmah tog dana i već je sve izgledalo dobro u polufinalu", rekao je Tuka.

U finalu je, kaže Tuka, bio spreman na sve.

"Sve sam karte stavio na sto. Odlučio sam da idem na sve ili ništa i rezultatom sezone osvojio srebrenu medalju, na šta sam veoma ponosan", naglasio je Tuka.

Njegov trener Gianni Ghidini sretan je što je stigao u BiH.

"Veoma sam sretan da sam danas u Amelovoj domovini. Bio sam tu osamdesetih godina prošlog stoljeća i stigao sam ponovo prije tri-četiri godine. Upoznao sam mnogo prijatelja s kojima imam bratski odnos. Život predstavlja jedan put smjenjivanja različitih momeneta. Amel se bavio i drugim sportom, imao druge trenere, a od 2013. ja sam s njim. Izgradio se i kao čovjek i kao sportista s drugim trenerima, a sada sve više raste. Bili smo veoma emotivni u Dohi. Postavili smo visoke ciljeve, jer moja iskustva govore da, ukoliko jedan sportista ne sanja veliki rezultat, ne može ga ni ostvariti. Sada Amel treba da se odmori oko mjesec, ulazi u brak, a onda ćemo početi sa pripremama za Tokio", rekao je Gidini.

Ne propustite