NADVILI SE CRNI OBLACI NAD REGIONOM, GORE ALARMI, OLUJA POHARALA GRAD: A evo šta nas čeka narednih dana, BUDITE SPREMNI!

Region
NADVILI SE CRNI OBLACI NAD REGIONOM, GORE ALARMI, OLUJA POHARALA GRAD: A evo šta nas čeka narednih dana, BUDITE SPREMNI!
.

Jako nevrijeme stiglo je na područje Rovinja danas oko 14 časova.

Nad gradom su gusti crni oblaci, počela je padati jaka kiša praćena sijevanjem i grmljavinom.

Portal Istramet objavio je fotografije i video nevremena.

"Nebo se spojilo sa zemljom", objavili su uz video jakog pljuska.

Vrijeme se mijenja, južina jača, sa zapada naviru oblaci, vazdušni pritisak pada. Sve su to znaci skorog prolaska ciklona, ali i fronte, koja nam se približava sa sjeverozapada.

U takvim okolnostima naoblačise će do kraja dana širom Hrvatske i posvuda će padati kiša, lokalno obilnija, naročito noćas na sjeverozapadu unutrašnjosti i duž Jadrana.

I u četvrtak prijepodne mogući su jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, na moru. Kako će ponegdje pasti velika količina kiše, DHMZ se oglasio saopštenjem i upozorava na mogućnost bujičnih poplava, naročito u predjelima uz Jadran.

Tokom srijede i četvrtka lokalno može pasti i više od 80 litara kiše po četvornom metru, pretežno na Jadranu i područjima uz njega. Pritom postoji opasnost od lokalnih poplava i pojave bujičnih poplava, naročito u urbanim sredinama.

Evropski meteorološki servis Meteoalarm za četvrtak je aktivirao žuti meteoalarm za BiH, dok su za regije Banjaluke, Bihaća, Livna, Mostara, Sarajeva, Trebinja i Tuzle izdata upozorenja zbog količine padavina i grmljavine. 

Ne propustite