"Muška voda" - ženska radost, ponovo! (FOTO)

Lifestalgija
"Muška voda" - ženska radost, ponovo! (FOTO)
U Jugoslaviji je kladanjska "Muška voda", ili kako su je tada zvali 'seksi vaser', bila je nadaleko poznata a flaširana se izvozila i u SAD.

Preduzeće "Muška voda" iz Kladnja dobilo je prije nekoliko godina koncesiju nad izvorom istoimene vode za idućih 30 godina i najavilo povratak proizvoda - 'seksi vasera', vrlo poznatog u nekadašnjoj Jugoslaviji, na tržište BiH i regije.

muska1

U Jugoslaviji je kladanjska "Muška voda", ili kako su je tada zvali 'seksi vaser', bila je nadaleko poznata a flaširana se izvozila i u SAD. Međutim, proizvodnja je prekinuta početkom rata, a preduzeće "Muška Voda" d.o.o. Kladanj, koje je formirano prije 11 godina, sada je dobilo koncesiju nad izvorom za idućih 30 godina.

muska2

Mještani Kladnja tvrde da je riječ o bosanskoj viagri i da je putopisac Evlija Čelebija još u 17. stoljeću pisao o "Muškoj vodi" koju je zvao izvorom mladosti. Čelebija je naveo kako su age i begovi u bačvama prevozili vodu, te da je Austro-ugarska uvrstila "Mušku vodu" na mapu ljekovitih voda.

muska4

Subotica, Gradska kuća nekada

Nove analize utvrdile su da "Muška voda" djeluje na smanjenje krvnog pritiska i šećera u krvi, poboljšava cirkulaciju i jača vitalnost. Ali, prema mišljenju nekih, najvažnije je to što osigurava potentnost, pa se kaže da je "Muška voda" – ženska radost!

muska5

Ovaj 'eliksir zdravlja' flaširan je od 1968. do 1992. godine. Dvije decenije nakon toga "Muška voda" je oticala u zaborav.

muska3

Izvor: gradsubotica.co.rs

Ne propustite