SRBI IZVIŽDALI MINUTU ŠUTNJE USRED PARIZA: Francuzi zgroženi!

Ostali sportovi
SRBI IZVIŽDALI MINUTU ŠUTNJE USRED PARIZA: Francuzi zgroženi!
.

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva pobjedom nad Francuskom u Bercyju.

Igra "orlova" sigurno da nije oduševila oko 12.500 navijača Francuske, ali su oni zbog jednog momenta bili prilično začuđeni.

Uoči početka meča koji je odlučivao ko će na megdan Sloveniji u nedjeljnom finalu, publika u čuvenoj hali je zamoljena za minut tišine. Razlog je smrt bivšeg predsjednika Francuske Jacquesa Chiraqa u 86. godini.

Međutim, dijelu navijača Srbije koji su bili u dvorani nije palo na pamet da šuti. Zviždali su, vikali, a onda se u nekoliko navrata čulo "Bombardovao nas je".

Honteux ces quelques sifflets (provenant en grande partie de la tribune où se trouvent les supporters serbes) pendant la minute de silence en hommage à Jacques #Chirac. Les supporters français ont la rage et soutiennent plus que jamais les bleus #FRASER pic.twitter.com/TsjojT8RDP

— C. de La Morinerie (@Morinerie) September 27, 2019

Sama francuska publika u hali je bila prilično šokirana ovakvim ponašanjem, isprva ne shvatavši otkud zvižduci u jednom takvom trenutku, ali su oni "povici o bombardovanju razjasnili povod za ovaj nesvakidašnji incident", kako je to opisao "L'Equipe".

Ne propustite