NIJEMCI SU U SUZAMA, SVI ALARMI AKTIVIRANI: Stigla zvanična potvrda, SADA JE SVE GOTOVO!

Svijet
NIJEMCI SU U SUZAMA, SVI ALARMI AKTIVIRANI: Stigla zvanična potvrda, SADA JE SVE GOTOVO!
.

Njemačka privreda je oslabila jer zbog trenutnih trgovinskih sukoba

Prema mjesečnom indeksu koji meri stanje nemačke ekonomije, koji je objavio Institut za makroekonomsku politiku (IMK), postoji 60 odsto vjerovatnoće da bi nemačka privreda moglo uskoro pasti u recesiju. Tako je IMK izneo da je šansa za buduću recesiju porasla s predviđenih 43 odsto u u prethodnom mjesecu na 59,4 odsto ovoga mjeseca, što je zapravo najviše očitanje recesijskog rizika od zimskih meseci 2012./2013. godine, pišeRojters, a prenosi Index.

Njemačka privreda je oslabila jer zbog trenutnih trgovinskih sukoba i Bregzita propada njen proizvodni sektor koji je uveliko zavistan.

Postoje strahovi da bi se recesija u proizvodnji mogla proširiti i na druge sektore, što bi ozbiljno naštetilo dosad snažnom njemačkom tržištu rada.

njemacka

"Sve je manje nade da bi domaća potražnja mogla spasiti Njemačku od recesije", rekao je Sebastian Dullien iz IMK-a.

"Takvo stanje povećava pritisak na Evropsku centralnu banku za dalju reviziju monetarne politike", dodao je.

Indeks IMK, koji mjeri rizik od recesije tokom tromesečnog razdoblja, uzeo je u obzir nedavne loše rezultate njemačke privrede kao što su pad industrijske proizvodnje i pad narudžbina u industrijskom sektoru, kao i sve manji broj otvorenih radnih mjesta.

njemacka2

Takođe je uzeo u obzir i društveno-uslovne opasnosti po njemačku ekonomiju poput Bregzita bez dogovora ili strožih pravila o emisiji CO2, odnosno o potrebi prelaska na električne automobile, što trenutno oslabljuje njemačku automobilsku industriju.

Ne propustite