Pohovane jabuke: Poslastica kao stvorena za jesenju trpezu!(RECEPT)

Kuharica
Pohovane jabuke: Poslastica kao stvorena za jesenju trpezu!(RECEPT)
.

Odličan način na koji možete da iskoristite jabuke kojih tokom jeseni ima u izobilju

Pohovane jabuke mogu da se serviraju i uz dodatak kugle sladoleda od vanile ili uz preliv sirupa od karamele. Za one koji vole tradicionalan ukus, preko njih pospite malo cimeta i šećera u prahu.

Sastojci:

Za 4 osobe će vam biti potrebno: 

4 veće jabuke 
100 gr. oštrog brašna
45 gr. mekog brašna
1  jaje
225 ml
jogurta
75 ml mlijeka
2 kašičice šećera
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice mljevenog cimeta
prstohvat izrendanog muškatnog oraščića
prstohvat soli
ulje za prženje
šećer u prahu za dekorisanje 
 
Ispecite ribu bez kostiju: Ovaj trik morate da isprobate!

Priprema: 

Oštro i meko brašno pomešajte, pa dodajte šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, so i dobro izmješajte.

Jogurtu dodajte mleko i razmućeno jaje i mešajte dok se ne sjedini. Nakon toga je sipajte u brašno i nastavite da mešate dok ne dobijete homogenu smesu. Poklopite i ostavite da odstoji oko 30 minuta.

Jabuke isijecite na kolutove ili kriške, kako više volite, pa ih prosušite papirnim ubrusom. 

Jedan, po jedan komad uvaljajte u smesu i pržite ih u dobro zagrejanom ulju. Redajte ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.

jabuke
Foto:Profimedia

Pospite prek njih šećer u prahu, cimet ili dodajte kuglu saldoleda.

Novi.ba/Stil.Kurir.rs

Ne propustite