Pohovane jabuke: Poslastica kao stvorena za jesenju trpezu!(RECEPT)
Odličan način na koji možete da iskoristite jabuke kojih tokom jeseni ima u izobilju
Pohovane jabuke mogu da se serviraju i uz dodatak kugle sladoleda od vanile ili uz preliv sirupa od karamele. Za one koji vole tradicionalan ukus, preko njih pospite malo cimeta i šećera u prahu.
Sastojci:
Za 4 osobe će vam biti potrebno:
4 veće jabuke
100 gr. oštrog brašna
45 gr. mekog brašna
1 jaje
225 ml
jogurta
75 ml mlijeka
2 kašičice šećera
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice mljevenog cimeta
prstohvat izrendanog muškatnog oraščića
prstohvat soli
ulje za prženje
šećer u prahu za dekorisanje
Ispecite ribu bez kostiju: Ovaj trik morate da isprobate!
Priprema:
Oštro i meko brašno pomešajte, pa dodajte šećer, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić, so i dobro izmješajte.
Jogurtu dodajte mleko i razmućeno jaje i mešajte dok se ne sjedini. Nakon toga je sipajte u brašno i nastavite da mešate dok ne dobijete homogenu smesu. Poklopite i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
Jabuke isijecite na kolutove ili kriške, kako više volite, pa ih prosušite papirnim ubrusom.
Jedan, po jedan komad uvaljajte u smesu i pržite ih u dobro zagrejanom ulju. Redajte ih na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Foto:Profimedia
Pospite prek njih šećer u prahu, cimet ili dodajte kuglu saldoleda.
Novi.ba/Stil.Kurir.rs