PELJEŠKI MOST IZRONIO IZ MORA: Pogledajte snima iz zraka! Ovaj prizor ostavlja bez daha

Region
PELJEŠKI MOST IZRONIO IZ MORA: Pogledajte snima iz zraka! Ovaj prizor ostavlja bez daha
.

Pelješki most već je neko vrijeme vidljiv i iznad mora.
Radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u Hrvatskoj u junu su se preselili iznad površine mora.

Most je izronio iz mora za manje od godinu dana otkako ga je kineska firm China Road and Bridge Corporation počela graditi.

screen-shot-09-23-19-at-03-58-pm
U kojoj je trenutno fazi izgradnja Pelješkog mosta pogledajte u ekskluzivnom videu koji smo snimili dronom iznad budućeg mosta koji će spajati jug zemlje s ostatkom Hrvatske.

Ministar tvrdi da pristupne ceste neće kasniti

screen-shot-09-23-19-at-03-57-pm

I dok Kinezi Pelješki most grade prema planovima, problema je bilo s pristupnim cestama.

Prije nekoliko dana ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković najavio je da će se u sljedećim danima potpisati ugovori s izvođačima radova na pristupnim cestama Pelješkom mostu, točnije na izgradnji stonske obilaznice (DC414), poddionice Sparagovići/Zaradeže – Prapratno i Prapratno – Doli.

Odbijena je žalba na treću i četvrtu fazu odabira, vezano uz pristupne ceste Pelješkoga mosta, to je obilaznica Stona, i očekujem vrlo brzo odluku i na drugu fazu.

screen-shot-09-23-19-at-03-58-pm-001

Nakon ovoga, budući da je ugovor bio sastavni dio natječaja, vrlo će se brzo potpisati ugovor i početi s radom – naglasio je Butković nakon sjednice vlade, dodavši da će se sljedećih dana potpisati ugovor s izvođačima, a budući da više nema nijednog pravnog lijeka koji bi mogao zaustaviti početak radova.
Na pitanje koliko će kasniti završetak gradnje pristupnih cesta u odnosu na završetak gradnje Pelješkog mosta, istaknuo je da po njemu završetak pristupnih cesta neće kasniti.

U ovom trenutku teško je procjenjivati što će se događati i u gradnji mosta i u gradnji pristupnih cesta. Postoje neke situacije koje mogu odužiti sam postupak gradnje, ali mi smo optimisti. Konačno, završavaju i ti žalbeni postupci koji su problem javne nabave, ali nažalost to je tako, imamo Zakon o javnoj nabavi kojeg se moramo pridržavati – kazao je ministar, istaknuvši da nema bojazni da će most biti gotov prije pristupnih cesta, piše Index.hr.

Ne propustite