OČISTITE TIJELO OD NIKOTINA I REGENERIŠITE VAŠ ORGANIZAM OD SVIH OTROVA: Ovo su namirnice koje vam mogu POMOĆI!

Zdrav život
OČISTITE TIJELO OD NIKOTINA I REGENERIŠITE VAŠ ORGANIZAM OD SVIH OTROVA: Ovo su namirnice koje vam mogu POMOĆI!
.

Brz i zdrav način da pušači očiste telo od nikotina jeste da jedu što više zdravih namirnica

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Brz i zdrav način da pušači očiste telo od nikotina jeste da jedu što više zdravih namirnica.

Zeleni čaj

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost i organizam mnogo brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode: dva litra vode sa kašičicom narendanog đumbira, jednim krastavcem, limunom i 12 listića nane, i zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tela.

duhh

Foto:Shutterstock,ilustracija

Šargarepa

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ukoliko želite da se rešite ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B, koji su glavni čistači tela. Šargarepu isciedite u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom, ili je stavite u salatu.

duhhh

Foto:Shutterstock,ilustracija

Spanać

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću.

Brokoli, prokelj i kupus

Osim što ovo povrće sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u sistemu za varenje, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove kvalitete.

Kivi, limun i pomorandža

Osim vode, nikotin iz tela izbacuje i vitamine A,C i E, koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija, piše "Stvar ukusa". Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od pomorandže hidrira telo, obezbjeđuje mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve pomorandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

duhhhh

Foto:Shutterstock,ilustracija

Novi.ba/Alo.rs

Ne propustite