DANAS U BIH TOTALNI PREOKRET: Temperatura DO 30 STEPENI

Bosna i Hercegovina
DANAS U BIH TOTALNI PREOKRET: Temperatura DO 30 STEPENI
.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom prije podne.


U drugoj polovini dana umjereno povećenje oblačnosti. Jače naoblačenje se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjeren južnog i jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28, na jugu do 30 stepeni.

sunce-jpg
 
U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 23 stepena.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno, uglavnom sa slabom kišom. Jače padavine u noći na utorak. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Glavnina padavina prije podne. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena.

suncano

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme prognozira se za srijedu. U večerenjim satima sa kišom u sjevernim i sjevereozapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 22, na jugu zemlje do 24 stepeni.

Ne propustite