PROCURIO TAJNI PLAN WASHINGTONA: Ovo je  AMERIČKI PLAN za Balkan u pet tačaka!

Bosna i Hercegovina
PROCURIO TAJNI PLAN WASHINGTONA: Ovo je  AMERIČKI PLAN za Balkan u pet tačaka!
.

Strategiju Washingtona donekle je otkrio bivši američki ambasador u Srbiji Cameron Munter, jer se, kako piše list, ono što je Munter rekao nakon sastanka s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem poklapa sa onim što je listu rečeno u diplomatskim krugovima.

amerika

Izvor lista je naveo da su Munterove riječi ustvari svojevrsna skica američkog paketa za Balkan, čija je realizacija praktično počela postavljanjem Matthew Palmera za specijalnog izaslanika za zapadni Balkan, piše Srpski Telegraf.

bijela-kuca

Taj paket ima više sličnosti sa viđenjem Washingtona o tome kako roješiti krizu između Izraela i Palestine. Može se reći da je potpuno jasno da iza svega stoji isti potpis”, kaže izvor za koga list navodi da je jedan od najboljih poznavalaca trenutnih prilika u SAD. Detalji američkog paketa su podložni promjenama, ali one neće biti suštinske – piše list.
List piše da plan podrazumijeva ponudu podjele Kosova, faktičko brisanje granica na Balkanu, svojevrsnu ekonomsku uniju, još veću autonomiju za Albance u Sjevernoj Makedoniji, i opstanak cjelovite BiH, uz značajne ustupke Srbima u RS.

bosna-zastava-104728913
 
Kako dodaje list, tu je i druga strana medalje, a njena suština je da “neće dobro proći onaj ko ne prihvati američki prijedlog”.

bijela-kuca

U Washingtnu, bar u onom dijelu privrženom američkom predsedniku Donaldu Trumpu, očekuju i da bi Rusija i ruski predsjednik Vladimir Putin mogli prihvatiti njihov projekat za Balkan – dodaje srbijanski tabloid.
Izvor:hayat.ba

Ne propustite