TITO MU OVO NIKAD NE BI OPROSTIO: Pogledajte šta je uradio UNUK Josipa Broza, SVI GA BLIJEDO GLEDALI (FOTO)

Kiosk
TITO MU OVO NIKAD NE BI OPROSTIO: Pogledajte  šta je uradio UNUK Josipa Broza, SVI GA BLIJEDO GLEDALI (FOTO)
.

Iako to nevjerovatno zvuči, poslanik Joška Broz, unuk Josip Broza Tita i neko ko za sebe kaže da je trenutno najveći živi komunista, cijelog života sanjao je samo o tome da jednog dana ode na Hilandar i prisustvuje svetoj liturgiji.

Svoj san ostvario je prije nekoliko dana, a po dolasku sa Svete Gore za „Alo!“ kaže da mu je bilo nestvarno lijepo, a ipak napominje da tamo nije postao vjernik..

tito

foto: Wikipedia

- Kada sam se na jednoj liturgiji prekrstio, tada su mi svi blijedo gledali. Zaista je monaštvo bilo iznenađeno, da ne kažem šokirano mojim dolaskom, nije prošlo pet minuta od kad sam stigao, a cijeli Hilandar je znao da je Titov unuk tu. Ipak, doček je bio veličanstven, svi su bili predivni prema meni. Ispunio sam životnu želju! - priča Broz.

46189-marina-news1-marina-lopicic-ls

foto: Marina Lopičić

Upitan šta bi mu deda rekao da zna da je bio na Hilandaru, kaže:

- Ne bi se naljutio jer ja tamo nisam otišao kao vjernik, niti sam tamo postao vjernik, ja sam komunista. Godinama se ne meijnjam, patriju nisam promijenio nikad, a kamoli da mijenjam mišljenje. Uostalom, mi, komunisti, nikada nismo htjeli da zabranimo crkvu, nego smo se protivili miješanju crkve u državu. Ja sam u taj obilazak otišao čisto ljudski, da naučim istoriju. Inače sam ja kršten u ruskoj crkvi u Beogradu, pa sam i rusku crkvu koja je tamo obišao tom prilikom - navodi Broz.

Novi.ba/Espreso.rs

Ne propustite