MISTERIJA: Znate li gdje radnice iz kioska idu u TOALET?

Zanimljivosti
MISTERIJA: Znate li gdje radnice iz kioska idu u TOALET?
.

Da li ste se ikad pitali gdje radnice ili radnici iz kioska idu u toalet i da li uopšte idu?

1

Nedostatak toaleta u trafikama veliki je problem za zaposlene u tim objektima. Ovim pitanjem ne bavi se niko od nadležnih organa, a posao radnika u trafici je jedan od najmanje plaćenih. Uslovi rada u objektima otežavaju dodatno vrijeme koje zaposleni u njima provode.

2

Kada žele da ode u toalet, radnici u trafici moraju da nađu zamjenu, dok odu do najbližeg ugostiteljskog objekta. Takođe ne mogu da zatvore radnju, jer to iziskuje puno vremena, napolju stoje frižideri i stvari koje mogu da budu ukradene ako ih niko ne nadgleda, a unošenje unutra bi iziskivalo puno vremena.

Vrijeme za topli obrok koriste kada nema mušterija.

4

- Nema uslova da se zatvori kiosk kada moram da izađem. To bi bio mnogo dug proces, morao bih da ubacim sve unutra da bi se obezbijedilo. da se ne krade. Nađe se neki komšija da mi pripazi radnju, ima tu ljudi od povjerenja pa ja trknem do restorana preko puta - izjavio je jedan radnik u trafici.

3

Ipak postoje neki poslodavci koji brinu o zaposlenima, pa postave malo veći objekat gdje ima i mokri čvor, tako da zaposleni mogu da odlaze u toalet bez izlaska iz radnje.

5af3fd1b-1284-48e0-a837-3dfb0a0a0a67-papir4-previeworg

Iz svega ovoga zvuči kao da poslodavci odlučuju o tome da li će zaposleni imati toalet ili ne, jer ne postoji pravilo koje obavezuje poslodavce da u okviru trafike obavezno postave i toalet.

Ne propustite