INCIDENT NA AERODROMU, SUDAR NA PISTI: Oglasili se nadležni, evo o čemu se radi

Aktuelno
INCIDENT NA AERODROMU, SUDAR NA PISTI: Oglasili se nadležni, evo o čemu se radi
.

BEOGRAD - Na beogadskom aerodromu "Nikola Tesla" danas je došlo do manjeg incidenta van piste, u kome je učestvovalo vozilo koje opslužuje avione keteringom i cisterna sa gorivom za avione, a koji nije uticao na redovnost aviosaobaćaja, rečeno je Tanjugu na aerodromu.

20190920152642-559299

Na aerodromu "Nikola Tesla" ističu da je riječ o manjem incidentu kada je "prilikom opsluge aviona, na parking poziciji A10 na beogradskom aerodromu došlo do kontakta vozila koje opslužuje avione keteringom i cisterne koja opslužuje avione gorivom".

"Napominjemo da je riječ o manjoj nezgodi, na lokaciji udaljenoj od piste, tzv. platformi, koja služi za parkiranje i pripremu aviona za let. Događaj nije uticao i ne utiče na bezbjednost i redovnost aktivnosti na aerodromu", navedeno je u pisanom odgovoru Tanjugu.

Takođe, na aerodromu ističu da je su aerodromske službe reagovale pravovremeno i u skladu sa procedurama.

Pojedini mediji su prethodno objavili da su se cisterna koja prevozi gorivo i kamion koji vozi ketering za avione sudarili na pisti beogradskog aerodroma, i da je zbog toga saobraćaj bio ovustavljen, što je sa aerodroma negirano.


Novi.ba/Nezavisne.com

Ne propustite