Zbog njega Tibetanci žive dugo i ne razboljevaju se: Ovaj čaj treba piti svakog dana! (RECEPT)

Praktična žena
Zbog njega Tibetanci žive dugo i ne razboljevaju se: Ovaj čaj treba piti svakog dana! (RECEPT)
.

Čaj kuhajte svež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostalo od juče

Tibetanska medicina vekovima se koristi širom svijeta umjesto lijekova zvanične medicine, pre svega jer su Tibetanci poznati kao zdrav i dugovječan narod.

Jedna od najpopularnijih metoda je ispijanje tibetanskog čaja, koji zbog glavnog sastojka - đumbira, ima antiupalna, antipiretska i analgetska svojstva, a zbog ostalih sastojaka i načina pripreme, pomaže i da se izborite sa hroničnim umorom i osećajem iscrpljenosti.preuzmi-1

Pravo vrijeme da počnete da ispijate tibetanski čaj je upravo sada, jer gradi imunitet, sprečava prehlade i moćni je borac protiv virusa, kojima kod nas uskoro počinje sezona.

Sastojci: 5 g rendanog đumbira, 2 kašike iscjeđenog limunovog soka, 2 kašike meda, prstohvat mljevene ljute papričice i prstohvat anisa, 2 l vode.

Priprema: Vodu prokuhajte, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, pa dodajte sve sastojke. Procijedite i pijte u gutljajima tokom celog dana ili još bolje po jednu šolju pre svakog obroka.

171969-shutterstock-1013226565-ls

Ova količina čaja dovoljna je za tri osobe, pa ako pravite samo za sebe, možete da smanjite količinu. Čaj kuhajte svijež svakog dana, nemojte piti ako vam je ostalo od juče.

Novi.ba/Stil.Kurir.rs

Ne propustite