Evropa liga: Džeko pogodio i asistirao u pobjedi nad Višćinim Basaksehirom

Sport
Evropa liga: Džeko pogodio i asistirao u pobjedi nad Višćinim Basaksehirom
Večerašnjim utakmicama je počela Europska liga, drugo po snazi europsko klupsko takmičenje.

Večerašnjim utakmicama je počela Europska liga, drugo po snazi europsko klupsko takmičenje.

Od mečeva koji su se igrali u terminu od 21:00 sat najveću pažnju je privukao duel grupe J između Rome i Bašakšehira u Rimu u kojem je domaća ekipa slavila sa 4:0 zahvaljujući autogolu Juniora Caicare u 42. te golovima bh. napadača Edina Džeke u 58., Nicole Zaniola u 71., i Justina Kluiverta koji je pogodio u trećoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.

U istoj grupi, Borussia Mönchengladbach je izgubila od Wolfsbergera AC sa visokih 0:4.

Porto je u grupi G kod kuće savladao Young Boys rezultatom 2:1. U istoj grupi, Rangers je u Glasgowu pobijedio Feyenoord sa 1:0.

U grupi H, Ludogorets je u Razgradu deklasirao CSKA Moskvu sa 5:1, dok je Espanyol remizirao 1:1 sa Ferencvarosom.

Manchester United je u grupi L na Old Traffordu savladao Astanu rezultatom 1:0. U istoj grupi, Partizan je u Beogradu igrao neriješeno 2:2 protiv AZ Alkmaara.

U grupi K, Slovan Bratislava je pobijedila Bešiktaš sa 4:2, dok je Wolves izgubio od Brage rezultatom 0:1.

Gent je u grupi I kao domaćin savladao Saint-Étienne rezultatom 3:2, dok je Wolfsburg bio bolji od Oleksandriye sa 3:1.

Od mečeva koji su počeli u 18:55 sati najveću pažnju je izazvao duel u Frankfurtu u grupi F između njemačkog Eintracht Frankfurta i Arsenala, u kojem je engleska ekipa pobijedila sa 3:0.

Zanimljivo je bilo i u Baselu gdje je domaća ekipa Basela u okviru grupe C savladala Krasnodar rezultatom 5:0. Rumunski predstavnik CFR Cluj je u grupi E u Cluj-Napoci pobijedio Lazio sa 2:1. FC Dynamo Kyiv je u okviru grupe B u Kijevu bio bolji od Malmea FF rezultatom 1:0.

U grupi C, Getafe je kao domaćin savladao Trabzonspor rezultatom 1:0. PSV je u grupi D upisao pobjedu protiv Sportinga rezultatom 3:2. Qarabag je u Bakuu u grupi A izgubio od Seville sa 0:3.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: APOEL - Dudelange 3:4, FC Copenhagen - Lugano 1:0, LASK Linz - Rosenborg 1:0, Rennes - Celtic 1:1 i Standard Liège - Guimaraes 2:0.

Ne propustite