SVIJET U ŠOKU, NIKO NE VJERUJE ŠTA VIDI! Ovom čovjeku je izrastao ĐAVOLJI ROG NA SREDINI GLAVE! Ove slike će vam se urezati u pamćenje, NIŠTA ČUDNIJE NE POSTOJI!

Objavljeno:19.09.2019 - 17:41
A A A Times Arial

Hirurzi su uklonili tzv. "đavolji rog", dugačak oko deset centimetara, sa glave sedamdesetčetvorogodišnjeg Šjama Lal Jadava iz Indije.

Kako je ovaj Indijac ispričao, rog je počeo da raste prije 5 godina, a pod kontrolom ga je držao njegov frizer i redovno skraćivao kod berbera. Međutim, farmer kaže da je rog očvrsnuo i počeo da mu smeta zbog čega je morao da potraži ljekarsku pomoć.

U početku nije osjećao nikakvu neprijatnost, ali kada je rog očvrsnuo i počeo još da raste, morao je da se javi ljekarima.

U medicini ova rijetka izraslina se zove "masni rog" ili "đavolji rog" i sastoji se od keratina, istog materijala koji možemo naći u noktima, pa se zato rog i može skraćivati oštricom - kažu iz bolnice u Sagiru.

screenshot-1

Iako su ovakve izrasline uglavnom benigne, treba imati da umu da mogu biti opasne, pa zbog toga i terapije variraju - od operacije, preko radijacije, pa sve do hemioterapije.

Još uvijek se ne zna zašto dolazi do razvoja ovakve izrasline, ali pretpostavlja se da okidač može biti izloženost radijaciji ili sunčevim zracima.

Novi.ba/Republikars

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!