Sutra u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

Bosna i Hercegovina
Sutra u našoj zemlji sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
.

Danas je u većem dijelu zemlje bilo oblačno vrijeme, uglavnom sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom u Hercegovini. Djelomično vedro i bez padavina na cijelom sjeveru zemlje.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo i Sokolac 10; Sarajevo 12; Srebrenica 14; Bugojno i Jajce 15; Livno i Zenica 16; Stolac i Tuzla 17; Brčko, Doboj, Drvar, Gradačac, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 18; Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Trebinje 19; Grude, Neum i Prijedor 20°C.

Sutra u Bosni mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima je moguća magla u kotlinskom dijelu grada. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3°C, a najviša dnevna oko 16°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.

Ne propustite