IMALA JE GLJIVICE NA NOKTIMA A ONDA JE ISPROBALA OVO: Prirodni sastojci koje SVI imamo, a čine ČUDA!

Praktična žena
IMALA JE GLJIVICE NA NOKTIMA A ONDA JE ISPROBALA OVO: Prirodni sastojci koje SVI imamo, a čine ČUDA!
I muškarci i žene mogu patiti zbog ovog problema koji utiče na zdravlje i stvara estetski problem. Evo nekoliko efikasnih receptura kako jednostavno i uspješno se osloboditi gljivica:

I muškarci i žene mogu patiti zbog ovog problema koji utiče na zdravlje i stvara estetski problem. Evo nekoliko efikasnih receptura kako jednostavno i uspješno se osloboditi gljivica:

Onychomycosis, koja se naziva tinea unguium, je gljivična infekcija koja utječe na nokte na nogama. Također bi trebali znati da se gljivične infekcije obično razvijaju tokom vremena, tako da se simptomi mogu biti previše suptilni i nemogući za primijetiti na prvi pogled.

atletsko-stopalo

Gljivice uspijevaju u toplim, vlažnim uvjetima, tako da su naše noge najčešće pogođene. Mogu uzrokovati infekcija noktiju. Ako ste došli u kontakt s nekim ko ima gljivične infekcije, može se proširiti na vas. Medicinski stručnjaci kažu da gljivične infekcije utječu na nokte na nogama više nego uobičajeno.

Trebali bi biti vrlo oprezni i ako ste bili na manikuri ili pedikuri u salonu za nokte, svakako pitati kako osoblje dezinficira svoje alate i koliko često to rade. Alati poput grickalica mogu širiti gljivične infekcije od osobe na osobu.

I muškarci i žene mogu patiti zbog ovog problema. Utiče na zdravlje i stvara estetski problem.

Evo nekoliko efikasnih receptura kako jednostavno i uspješno se osloboditi gljivica:

JOGURT – je pun živih bakterija – acidophilus. Ova bakterija čini jogurt izuzetno korisnim lijekom za bilo koju vrstu infekcije koja se obično razvija na području između noktiju na rukama i nogama. Jogurt sadrži i prijateljski tip mikroorganizama, koji su vrlo učinkoviti u uništavanju gljivičnih infekcija.

Dovoljno je da potopite noge u jogurt. Kada se noge osuše, operite ih hladnom vodom.

NATRIJEV BIKARBONAT (SODA BIKARBONA) je vrlo korisna u liječenju ovog zdravstvenog problema. Samo trebate miješati hladnu vodu i natrijev bikarbonat u omjeru 1:3.

Zatim, primjenite ovaj snažan mix na cipele i ostavite da se osuše na zraku. Uništiti će sve potencijalne bakterije u vašim cipelama.

VODIK PEROKSID odlično funkcionira u liječenju gljivičnih infekcija. Natopite noge u smjesu vodikovog peroksida i hladne vode. Uz ovaj prirodan metod, ubiti ćete sve neugodne gljivične infekcije i spriječiti njihovo širenje. Ova smjesa se pravi tako što se doda 100 ml 3% farmaceutskog vodikovog peroksida u jedan litar destilirane vode. U tu smjesu potopiti noge na 20 minuta. Trebate svako jutro ponavljati ovu metodu.

ŠKROB je poznat po izuzetno efikasnom upijanjju vlage. Pomiješajte ½ kašičice škroba sa malo tople vode. Zatim, postavite pećnicu na 220 ° i držate smjesu u pećnici dok zatamni. Operite i osušite stopala prije nego što primijenite smjesu na njih. Utrljati ovu smjesu, ostavite je 1 minutu na nogama, a zatim isperite toplom vodom.

Novi.ba/Aura

Ne propustite