POUČNA PRIČA: Siromašan muškarac je živio sa suprugom koja je od njega tražila samo češalj

Objavljeno:18.09.2019 - 22:27
A A A Times Arial

Jednog dana, supruga, koja je imala veoma dugu kosu, zamolila je svog supruga da joj kupi češalj kako bi mogla da lijepo rasčešlja kosu i da lijepo izgleda nakon toga.

Muškarac se osjećao veoma loše, ali je morao da kaže ”ne”. On joj je objasnio da nemaju dovoljno novca čak ni da zamijene kaiš na njegovom satu. Žena nije insistirala na svom zahtjevu.

sat

Kada je muškarac odlazio na posao, svratio je do sajdžije, prodao svoj oštećeni sat po nižoj cijeni i otišao da kupi češalj za svoju suprugu. Uveče je došao kući sa češljem u rukama, spreman da iznenadi svoju voljenu suprugu. Ali, on je bio taj koji je bio iznenađen kada je ugledao svoju suprugu koja je bila kratko ošišana.

kratka-kosa-siske-siske

Ona je prodala svoju kosu i kupila novi kaiš za njegov sat. Suze su same tekle iz njihovih očiju, ne zbog beskorisnosti njihovih djela, već zbog uzajamnosti njihove ljubavi.

303793-mladozenja-place-ff

Naravoučenije: Ljubav nije ništa, voljeti je nešto, ali voljeti i biti voljen od strane onoga koga voliš, to je sve. Nikada nemojte uzimati ljubav zdravo za gotovo.

61518054-zagrljaj-ljubav-njeznost

Novi.ba/Foto: Ilustracija

 
  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!