PROKUHAVATE VODU?! Da li ste ZNALI da je to OPASNO i da ovako UGROŽAVATE ZDRAVLJE?!

Zdrav život
PROKUHAVATE VODU?! Da li ste ZNALI da je to OPASNO  i da ovako UGROŽAVATE ZDRAVLJE?!
.

Ukoliko prokuhate vodu jedanput, ona postaje čistija i sugurnija za piće, međutim ako taj proces ponovite još jednom rizikujete da izazovete tegobe u stomaku!

Prokuhavnjem vode dva puta zdravi minerali koji se nalaze u njoj postaju štetni, osim toga tako nastaje i kamenac u posudi u kojoj se voda kuha, a ona je glavni uzročnik nastanka kamena u bubregu.  

vodaa

Nitrati  

Oni se nalaze i u vodi i u vazduhu i u tlu, ali postaju opasni kada su izloženi visokim temperaturama. Visoke temperature pretvaraju ih u nitrozamine koji su kancerogeni, a doktori ih dovode u vezu sa nastankom raka jajnika, debelog creva i želuca.  

Fluoridi  

Fluoridi u vodi predstavljaju rizik za zdravlje, naročito suopasni za neurološki i kognitivni razvoj dece. Objavljena je studiju koja je dokazala da je prisutnost fluorida u vodi povezana sa nižim koeficijentom inteligencije kod dece, a i sa nižom stopom plodnosti.  

Arsenik  

Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost u vodi arsenik koji vodi do trovanja, problema sa probavnim organima, dijabetesom, pa i do kardiovaskularnih bolesti. 

Novi.ba/Pink

Ne propustite