NIKADA NEĆETE NAPRAVITI UKUSNIJI KUKURUZ, ali samo ako ubacite ovo!

Praktična žena
NIKADA NEĆETE NAPRAVITI UKUSNIJI KUKURUZ, ali samo ako ubacite ovo!
.

Kuhani kukuruz mnogi vole, a on je mnogo dobar za naše zdravlje, posebno crijeva i bubrege. 

Kukuruz je lako pripremiti, smao ga stavimo u ključalu vodu, zar ne? Ovdje ćemo vam dati savjet kako da još poboljšate ukus kuhanog kukuruza. Vrlo je jednostavno.

mlijeko

Potrebno je samo da dodate malo mlijeka i maslaca(koju kašiku). Ukoliko imate problema sa stomakom, nemojte to raditi. Kako god, ako nemate onda će vam dobro doći jer će dosta poboljšati ukus vašeg kuhanog kukuruza.

Možete malo i posoliti, samo ne puno jer nije zdravo za bubrege da puno solite. Pored toga, veliki unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova, pa onda do srčanog udara.

 

Malo je ljudi koji ne vole omiljenu ljetnju poslasticu - kuhani kukuruz.

kukuruz2

Osim što je ukusan, popularni kukuruzi su i veoma zdravi, ali kada ih kuhamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati.

kukuruz4

Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:

- Spriječava nastanak kamenja u bubrezima

- Djeluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma

- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi

- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi

kukuruz

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sljedeći način - odvojite je od kukuruza i prokuhajte u malo vode. Procijedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

skrob-kukuruzni-25kg-938

Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.

Ne propustite