NIKADA NEĆETE NAPRAVITI UKUSNIJI KUKURUZ, ali samo ako ubacite ovo!
Kuhani kukuruz mnogi vole, a on je mnogo dobar za naše zdravlje, posebno crijeva i bubrege.
Kukuruz je lako pripremiti, smao ga stavimo u ključalu vodu, zar ne? Ovdje ćemo vam dati savjet kako da još poboljšate ukus kuhanog kukuruza. Vrlo je jednostavno.
Potrebno je samo da dodate malo mlijeka i maslaca(koju kašiku). Ukoliko imate problema sa stomakom, nemojte to raditi. Kako god, ako nemate onda će vam dobro doći jer će dosta poboljšati ukus vašeg kuhanog kukuruza.
Možete malo i posoliti, samo ne puno jer nije zdravo za bubrege da puno solite. Pored toga, veliki unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova, pa onda do srčanog udara.
Malo je ljudi koji ne vole omiljenu ljetnju poslasticu - kuhani kukuruz.
Osim što je ukusan, popularni kukuruzi su i veoma zdravi, ali kada ih kuhamo, svi pravimo jednu grešku - sa klipova skidamo kukurznu svilu, one "dlačice" koje je gotovo nemoguće sve počupati.
Evo zašto sa kukuruzom treba da pojedete i svilu:
- Spriječava nastanak kamenja u bubrezima
- Djeluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma
- Snižava nivo šećera i holesterola u krvi
- Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi
Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sljedeći način - odvojite je od kukuruza i prokuhajte u malo vode. Procijedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.
Napomena: Čaj od kukuruzne svile ne preporučuje se trudnicama, jer može da dođe do preranih kontrakcija.