Nakon što je NOVAK ĐOKOVIĆ NAJAVIO DA SE ZBOG ZDRAVLJA ODRIČE TENISA, oglasila se njegova mama i ISPRIČALA KROZ ŠTA SVE PROLAZI

Show
Nakon što je  NOVAK ĐOKOVIĆ NAJAVIO DA SE ZBOG ZDRAVLJA ODRIČE TENISA, oglasila se njegova mama i ISPRIČALA KROZ ŠTA SVE PROLAZI
.

Novak Đoković je veoma otvoreno govorio o poznim teniskim danima i sada već čuvenoj trci tri najbolja igrača na planeti u kojoj su sem njega Rafael Nadal i Rodžer Federer.

265688-nole-1-f

Reč je o nadmetanju ko će iz verovatno najboljeg teniskog trougla ikada imati najviše osvojenih grend slem titula, kada se podvuče crta i sada već veterani budu penzioneri.

Sve češće se upravo i govori o tome da u će ta trka ostaviti u tenisu Federera, Nadala i Đokovića i više nego što bi želeli pomenuti igrači, samo da bi bili najbolji. Međutim, srpski as je poručio da ne želi da žrtvuje porodicu i zdravlje zarad rezultata.

 

nole
- Da li su rekordi važniji od vremena koje provedem sa porodicom? Da li su bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu! Potpuno sam otvoren i sto odsto iskren oko svega, mnogo pričam sa suprugom oko toga svega, sa roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski, jer želim da shvatim kako oni gledaju na sve to, izjavio je Đoković u intervjuu za CNBC.

Srpskom teniseru su deca najbitnija od svega.

- Otac sam dva anđela i vreme koje provodim sa njima mi je veoma dragoceno. Ne želim da prođem kroz živoz i da shvatim da nisam bio tu, da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju.

nole1


Kada su Novaka Đokovića iz CNBC-a upitali da li može da zamisli svoj život bez tenisa, rekao je:

- I da i ne. Mogu da zamislim zato što se ne bojim života bez tenisa. Srećnim me čini i mnogo drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Zbog toga što i kada ne budem igrao, biću i dalje aktivan u sportu. Želim da imam svoju akademiju, da prenesem sva svoja iskustva novim generacijama koje stasavaju u Srbiji, zaključio je Novak.


Dijana Đoković, majka Novaka Đokovića, po prvi put je u javnosti ispričala detalje iz Novakovog života koje je malo do sada znao.  

Dijana je u opširnom intervju za ''Blic'' isričala kroz šta je Novak prolazio kao mali, ali i šta je sve ona kao majka preživljavala zajedno sa njim.  

Dužnost roditelja je da ne smatraju decu za isključivo svoju svojinu, već da ih vaspitavaju malo za sebe, a dosta za društvo. Novak Đoković je, bez preterivanja, član gotovo svake porodice u Srbiji. Zbog njegovih mečeva se ustaje rano, leže kasno, prave pauze na poslu, slavi, tuguje. Zbog njega su Srbi počeli da se razumeju u tenis. A kada obični ljudi reaguju burno kako na pobede tako i na poraze, ne smemo ni da zamislimo kako je Noletov put do uspeha popločan ne uvek ružama već i trnjem preživljavala žena koja ga je rodila. Redovi koji će uslediti govore o porodici, ljubavi, odricanju, podršci, pobedama i porazima. I ispričala ih je Dijana Đoković.

nole9


Tiha i mirna. U sjenci onoga kojem je podarila život. Tako nam je izgledala Novakova mama


- Ja sam najponosnija majka na svetu. Ali ne samo Novaka već i Marka i Đorđa. Ne odvajam ih, iako je Nole najuspešniji. To su moja tri dragulja. Jako sam ponosna na sve što je uradio u karijeri, ali sam pre svega ponosna na to što je postao dobar čovek. On je dobar je otac, sin, muž. Mislim da sve što radi, ne bi mogao bolje. 


Vraća film na dan Noletovog rođenja.


- Odmah sam znala da je poseban. Kada se rodio, toliko je vikao, kao magare neko, da sam odmah znala da je moj. Izgledao je oduvek stariji nego njegovi vršnjaci. Na rođenju je izgledao kao beba od tri meseca. Imao je izrazite crte lica i kosu, znala sam da je poseban. I moj...

zvor: alo.r

Ne propustite