POTPUNI PREOKRET, OVO JOJ NAŠLI POD NOKTIMA I NA GAĆICAMA: Forenzičari otkrili stravične tragove na Jeleninom tijelu

Aktuelno
POTPUNI PREOKRET, OVO JOJ NAŠLI POD NOKTIMA I NA GAĆICAMA: Forenzičari otkrili stravične tragove na Jeleninom tijelu
.

Analizom DNK tragova izolovanih s Jelenine trenerke i donjeg veša, dobijen je mešoviti DNK profil.
Nepoznate DNK profile muških osoba, koji su nakon pronalaska leša pevačice Jelene Marjanović izolovani sa njenih noktiju i donjeg veša, istražitelji su tokom maratonske istrage upoređivali s više desetina osumnjičenih osoba

To je ujedno i najveći adut odbrane optuženog Zorana Marjanovića, supruga ubijene pjevačice.

374397-zoran-marjanovic01-news1-damir-dervisagic-ls


- Analizom DNK tragova izolovanih s trenerke i donjeg veša žrtve dobijen je mješoviti DNK profil, najvećim dijelom njen, ali s prisustvom profila muških osoba koje nisu Marjanovići – navodi se između ostalog u optužnici protiv Zorana Marjanovića.

Njemu je, podsjetimo, prije tri dana otpočelo suđenje pred Višim sudom zbog optužbi da je brutalno ubio svoju suprugu, što on kategorično negira.

- Advokati su više puta ponovili da ti DNK pripadaju pravom ubici, kao i da bi njihova identifikacija konačno razrešila ovaj slučaj i oslobodila supruga pjevačice, za koga tvrde da se optužen bez dokaza. Policija je tokom maratonske istrage ove nepoznate DNK profile upoređivala s brojnim osumnjičenima, među kojima su bili čak i jedan rodbijaš i dvije osobe koje su u međuvremenu preminule – kazao je dobro obavješten izvor.


- Jedna od osoba čiji je DNK materijal poređen s nađenim tragovima, a koja je u međuvremenu preminula, jeste lokalni borčanski beskućnik. On se neposredno nakon Jeleninog ubistva objesio, zbog čega se odmah našao na listi osumnjičenih. Njegov DNK profil, međutim, nije se poklapao s postojećim, pa je s njega skinuta sumnja – kaže izvor.

1787679-auto-aleksandar-jovanovic-cile-marina-lopicic-privatna-arhiva-zoran-marjanovic-jelena-marjanovic-ls

Tajna burme

On dodaje da Marjanovićeva odbrana insistira i na razotkrivanju misterioznih tragova pronađenih na pevačicinoj ruci i noktima.

- Osim što su ubjeđeni da je pod noktima ostao materijal ubice jer se Jelena branila, branioci insistiraju i na tome da je pjevačicin leš izvučen iz kanala bez venčanog prstena na ruci. Tvrde da joj je ubica najverovatnije skinuo burmu i tom prilikom ostavio svoj DNK materijal – kaže on.

Izvor: alo.rs


 

Ne propustite