RECITE ZBOGOM PROTEZAMA: Doktor otkrio kako da vam U SAMO 9 SEDMICA NARASTU NOVI ZUBI! (VIDEO)

Zdrav život
RECITE ZBOGOM PROTEZAMA: Doktor otkrio kako da vam U SAMO 9 SEDMICA NARASTU NOVI ZUBI! (VIDEO)
.

Proteze i zubni implanti bi uskoro mogli da postanu prošlost, tvrde stručnjaci. Naime, oni navode kako postoji mogućnost da se u vilici pacijenta razviju novi zubi, tj. da narastu novi zubi.

Do sada je jedina opcija da se izgubljeni zubi naprave bila proteza ili implant, ali oni mogu negativno da utiču na zdravlje,naučnici nastoje otkriti kako ponovo da izazovu rast zuba. Zubna protetika može da izazove infekcije štećenje okolnog tkiva, nerava, pa čak i sinusa, ali ona može biti veoma neprijatne i smetaju pacijentima prilikom jela. Pored toga može da izazovu iritaciju ili infekciju desni i usne šupljine.

Otkriće dr. Jeremy Maoa sa Columbia University, po svemu sudeći, nova je senzacija i revolucionarno otkriće u medicini, a posebno u stomatologiji. On je nedavno objavio rezultate svoga istraživanja za regeneraciju zuba.

dentalna-proteza-gornja-i-donja-vilica

Uz pomoć skele za zube koja sadrži matične ćelije iz organizma, koristio je svoju DNK i uspio regenerirati nove zube.

Ovo otkriće moderne tehnologije obećava svijetlu budućnost u stomatologiji i čovječanstvo uopće. Moderna tehnologija i metoda dr. Maoa daje šansu da se u usnoj šupljini ponovo razviju i izrastu vlastiti zubi i to u roku od devet sedmica

– Obnavljanje izvađenih zuba traje tačno devet sedmica. Uređaj – skela za zube sa matičnim ćelijama treba biti postavljen na područja gdje nema zuba. U prvoj fazi organizam će se navikavati, nakon toga prihvatiti ćelije, a potom i regenerirati korijen zuba.

zubi1-620x431

Jednostavno rečeno, matične ćelije iz vašeg tijela se koriste za zamjenu nedostajućih zuba. Zatim, zub postaje jedno sa okolnim tkivom. To je tako jednostavno. To će poboljšati proces regeneracije i to će rezultirati u prilično brz oporavak – objašnjava dr. Jeremy Maoa sa Columbia University.

 

Ne propustite