Vučić na sastanku sa papom Franjom: Evo o čemu su razgovarali

Region
Vučić na sastanku sa papom Franjom: Evo o čemu su razgovarali
.

Bilateralni odnosi Srbije i Vatikana, eurointegracije Srbije, regionala i međunarodna saradnja bile su teme razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa njegovom svetošću papom Franjom, javlja Anadolu Agency (AA).

Vučić je naglasio da je saradnja između Republike Srbije i Rimokatoličke crkve vrlo dobra i na izuzetno konstruktivnom nivou, uz obostrano uvažavanje. On je rekao da je Srbija dugoročno opredijeljena da njeguje i unapređuje odnose sa Svetom Stolicom, dodavši da će naredne godine obilježiti 100 godina od uspostavljanja uzajamnih diplomatskih odnosa.

Tokom susreta Vučić je istakao da odnose Republike Srbije i Svete Stolice odlikuje podudarnost stavova po značajnim međunarodnim pitanjima. Riječ je, prije svega, o pitanju zaštite hrišćana i hrišćanskog nasljeđa i unapređenju njihovih ljudskih prava.

S tim u vezi, Vučić je ukazao na izuzetan značaj zaštite, poštovanja i unapređenja prava srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva na Kosovu, zaštite i obnove srpskog vjerskog i kulturnog nasljeđa na Kosovu, a posebno pravoslavnih crkava i manastira pod zaštitom UNESCO-a.

Ne propustite