Plenković: Bit će novca za Hrvate u BiH

Vijesti
Plenković: Bit će novca za Hrvate u BiH
.

Mora biti novca za Hrvate u BiH i za Hrvate u Srbiji jer je to dio našeg političkog programa" i"Vulinovih 11 ne može ući u Hrvatsku ako nisu bili najavljeni po propisu, poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na brojne aktualnosti, a između ostalog, komentirao je financijsku pomoć Hrvatske Hrvatima u BiH te nedavni incident na granici pri pokušaju ulaska 11 srbijanskih vojnika u Hrvatsku, javlja Anadolu Agency (AA).

- Ima i bit će novca za Hrvate u BiH -

Plenković se osvrnuo na svoj boravak u Orašju u BiH prošlog tjedna, gdje je bio u pratnji ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića - Radmana i državnog tajnika za Hrvate izvan domovine Zvonka Milasa, gdje su u tamošnjem franjevačkom samostanu podijeljeni ugovori potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini za 89 projekata vrijednih preko 25 milijuna kuna (3,4 milijuna eura).

Plenković je poručio svima u Hrvatskoj koji se pitaju o svrsi i razlogu financiranja Hrvata u susjednoj BiH kako “ima novca za Hrvate u BiH i bit će novca za Hrvate u BiH, kao što ih ima za zdravstvene i prosvjetne djelatnike”.

“Mora biti novca za Hrvate u BiH i za Hrvate u Srbiji jer je to dio našeg političkog programa. Biramo da pomognemo našim sunarodnjacima u zemlji koja je nama susjedna, koja nam je važna, prijateljska, kojoj želimo dobro, koju tretiramo s respektom i želimo da njihov položaj, identitet, kultura i obrazovanje budu bolji. To su sve vrlo konkretni projekti i u tom smjeru ćemo nastaviti”, poručio je Plenković.

Ne propustite