NAPUKAO VAM JE TANJUR OMILJENOG SETA?! Ne trebate ga bacati, samo ga PRELIJTE OVIM i OŠTEĆENJA NESTAJU! U POTPUNOSTI! + Još nekoliko malih trikova za domaćice!

Kiosk
NAPUKAO VAM JE TANJUR OMILJENOG SETA?! Ne trebate ga bacati, samo ga PRELIJTE OVIM i OŠTEĆENJA NESTAJU! U POTPUNOSTI! + Još nekoliko malih trikova za domaćice!
.

Napukli tanjur

images

Ako vam je napukao tanjur nekog porculanskog servisa, pokušajte ga spasiti tako da ga prokuhate 15 minuta na laganoj vatri u mlijeku (tako da mlijeko prekrije tanjur). Kad se mlijeko osuši na tanjuru se neće vidjeti oštećenje.

Stare pletene košare

Stare pletene košare i košarice možete obnoviti bojom iz raspršivača u skladu s bojom vašeg kuhinjskog ili blagovaonskog namještaja. Tako osvježene košare mogu vam služiti kao ukras, za spremanje voća, ključeva, čepova, plastičnih vrećica i svega onog što inače nema pravo mjesto.

Zalijevanje cvijeća kad niste kod kuće

cvijece

Staklenku od soka ili vode napunite vodom, zatvorite krpicom i okrenite ju okomito te vrh zakopajte u zemlju u tegli. Cvijeće će imati vodu i samo će se zalijevati dok ste vi na godišnjem odmoru.

Čišćenje perlice za rublje

Perilicu za rublje potrebno je povremeno očistiti. Za čišćenje bubnja u njega ulijte vruću vodu i litru alkoholnog octa, pa uključite program za ispiranje. Svi ostaci deterdženta na bubnju na taj će način biti uklonjeni.

Brušenje noževa

Ako tupim nožem nekoliko puta prerežete svjež krumpir, vaš nož će biti osjetno oštriji. Nož možete naoštriti i tako da ga nekoliko puta povučete po donjem rubu porculanske šalice ili tanjurića.

Učvrstite držak bata za meso

Ako imate osjećaj da je držak bata za meso labav, ostavite ga na više sati u vodi. Drvo će se napiti vode i držak će opet biti čvrst.

Otvaranje staklenki

Staklenku ćete najlakše otvoriti ako je okrenete tako da je poklopac okrenut prema dolje i uronite ga u vruću vodu. Kratko pričekajte i bez problema ćete otvoriti staklenku.

Čepovi na sanitarijama

Čep na sudoperu, umivaoniku ili kadi neće propuštati vodu budete li ga premazali acetonom i odmah potom posuli dječjim puderom. Kad se čep potpuno osuši više neće propuštati vodu.

Čuvanje džema od plijesni

Džem ili pekmez sačuvat ćete od plijesni ako staklenku okrenete na poklopac. Tako ćete sadržaj sačuvati od plijesni više od godinu dana.

Lijek protiv migrene

migrena-glavobolja

Muči vas migrena? Napravite obloge od limunova soka i stavite ih na čelo i sljepoočnice. Bolovi će uskoro nestati.

Lijek protiv mučnine u autu

Patite li od mučnine u automobilu, prije nego krenete pojedite komadić čokolade.

Lijek za bolno grlo

Boli vas grlo? U mlijeku skuhajte list kelja, zasladite i popijte što toplije.

Snižavanje temperature

61622058-bolest-bolesna-zena

Povišenu temperaturu možete sniziti ako pojedete nastruganu ciklu pomiješanu s hrenom.

Lijek protiv nervoze

Nervozni ste, uznemireni, napeti i jednostavno ne znate što biste sa sobom? Najbolje će vas umiriti žličica meda u čaju od kamilice.

Pomoć kod reume

Ako patite od reume pomoći će vam stari savjet. U pećnici zagrijte platnenu vrećicu punu soli i njome na pola sata obložite bolno mjesto.

Naotečeni gležnjevi

otecene-noge

Gležnjevi vam neće biti otečeni držite li ih pet minuta zamotane u ručniku prije toga namočenom u vodi s octom.

Krumpirov škrob uništava nametnike

Sprej od krumpirova škroba je neotrovan, ali uništava i obuzdava nametnike kao što su biljne uši koje često napadaju ruže. Razmutite 30 grama krumpirova škroba u 1,25 litara tople vode, polako dodavajući vodu da se škrob potpuno rastopi. Ulijte u bočicu s prskalicom i u nju dodajte čajnu žličicu tekućeg sapuna ili deterdženta za pranje suđa. Promućkajte i obilno poprskajte sobne ili vrtne biljke kako biste se riješili nametnika.

Novi.ba/Snizenja

Ne propustite