SVI SMO MISLILI DA JE HALJINA: Znate li šta predstavlja ženski znak na WC-u?

Praktična žena
SVI SMO MISLILI DA JE HALJINA: Znate li šta predstavlja ženski znak na WC-u?
.

Sigurno ste primijetili kako je na vratima javnog toaleta uvijek okačen znak koji označava da li je toalet namijenjen muškarcima ili ženama.

Te znakove najčešće razlikujemo po odjeći koju nose.

1

Dok muški znak "nosi" hlače, ženski znak "nosi" haljinu, a to bi sada moglo biti pomalo zastarjelo i ograničavajuće. Tvrtka Axosoft iz Arizone, kao dio kampanje koja želi izjednačiti muškarce i žene u određenim "muškim zanimanjima, došla je na ideju za novi ženski znak za WC, a predstavili su ga na konferenciji Girls in Tech, piše The Mirror.

2

Tania Katan iz Axosofta tvrdi kako trokut koji je predstavljao haljinu na znaku za ženski WC zapravo nikada nije trebao predstavljati haljinu. Oni su na novom znaku haljinu pretvorili u plašt pa na taj način poručuje da žene mogu biti superheroji.

3

Iz ove firme kazali su kako su žene u nauci, tehnologiji, umjetnosti, matematici, politici, ulicama, ali i u našim domovima često nevidljive.

ICMYI, #ItWasNeverADress campaign by @axosofthttp://t.co/QMWA9oUH1X #AIGAwomensleadership pic.twitter.com/DhzmgYYNc1

— AIGA (@AIGAdesign) May 2, 2015

Kampanja cilja potaknuti razgovore o prihvaćanju žena u bilo koje zanimanje. Ne radi se samo o jednakosti žena nego o tome da se popuni veliki nedostatak radnih mjesta u nabrojenim zanimanjima, piše Večernji.hr.

Ne propustite