Vježbate, ali rezultata nema? Provjerite šest čestih pogrešaka koje zaustavljaju napredak!

Zdrav život
Vježbate, ali rezultata nema? Provjerite šest čestih pogrešaka koje zaustavljaju napredak!
.

Svi radimo pogreške u raznim životnim situacijama, a izuzetak nije ni vježbanje.

No, ono što morate znati je da vas pogreške prilikom vježbanja mogu spriječiti u napretku kojem ste se nadali i na kraju vas obeshrabriti u ovoj zdravoj navici.

Zato je važno te pogreške ispraviti. U nastavku pročitajte neke od šest najčešćih pogrešaka prilikom vježbanja koje možda i sami radite, a koje koče vaše rezultate.

1. Previše kardio vježbi

Obožavate se znojiti, osjećate se ispunjeno nakon takvog treninga...? Kardio je super, ali neke granice trebate postaviti jer previše kardio vježbi može pojesti mišićno tkivo. Pokušajte se ograničiti na 150 minuta kardio treninga umjerenog intenziteta tjedno. To znači 30 minuta umjerenog intenziteta pet dana u tjednu.

Ako radite intenzivnije treninge kao što su HIIT ili tabata, ove brojke neka budu i manje. Usredotočite se na kvalitetu umjesto na količinu.

vjezba3

2. Premalo treninga snage

Treninzi snage jako su bitni, između ostalog kako bi sačuvali mišićno tkivo i zaštitili kosti. U svakom slučaju, pokušajte svaki tjedan odraditi barem dva treninga snage i pritom mijenjajte mišićne skupine na kojima radite.

vjezba1

3. Plan koji ne slijedite

Ukoliko se rekreirate zbog koristi za vaše zdravlje, potpuno je u redu fokusirati se na to da se svaki dan krećete i nešto napravite. Međutim, ako imate određene ciljeve kao što je primjerice mršavljenje, važno je imati strateški plan. Dakle, napravite plan i program i držite ga se ukoliko želite rezultate.

4. Loša prehrana

Prehrana zapravo ima glavnu ulogu na putu do željenih rezultata i svom tijelu uvijek morate osigurati dovoljno hranjivih sastojaka. Hrana je gorivo koje će vam omogućiti da odradite izvrstan trening, a kasnije potaknuti oporavak.

Poanta je da se ne smijete izgladnjivati jer želite izgubiti kilograme. Vaše tijelo treba dobiti potrebnu dozu proteina, masti i ugljikohidrata.

hamburger-brza-hrana-pixabay

5. Prepuštanje rutini

Naše tijelo je vrlo inteligentan stroj koji "krstari" kad god to može. Zato radite promjene u vašem treningu kako se i vi i vaše tijelo ne biste uljuljali u rutinu. Povećavajte težinu prilikom vježbanja, mijenjajte brzinu trčanja, mijenjajte doba dana u kojem vježbate... Sve to pomoći će vam u napretku.

6. Forsiranje vježbi koje ne volite

Mnogi ljudi trče, iako nikako nisu fanovi ove aktivnosti. Ako nešto mrzite, nemojte to raditi. Postoji cijeli niz različitih vježbi koje možete raditi i sigurno možete pronaći nešto što će donositi dobre rezultate, a da vi pritom uživate.

Istražujte dok se ne pojavi ono što volite jer kada se to dogodi veće su šanse da nećete odustati. Kada volite ono što radite, (gotovo) svaki trening bit će vam pravi gušt.

Novi.ba/Zadovoljna

Ne propustite