OBAVEZNO POGLEDAJTE: 10 genijalnih načina kako osvježiti izgled vašeg stana! POTPUNO JE BESPLATNO! FOTO

Sve za dom
OBAVEZNO POGLEDAJTE: 10 genijalnih načina kako osvježiti izgled vašeg stana! POTPUNO JE BESPLATNO! FOTO
.

Koliko god jako željeli preurediti svoj dom, ponekad nam financijske mogućnosti to jednostavno ne dozvoljavaju. Ipak, postoje rješenja kako urediti interijer bez ijedne potrošene kune, a mi smo za vas izdvojili neka najzanimljivija

Renoviranje i (pre)uređenje doma nije uvijek zahtjevan zadatak, ali može predstavljati određeni problem ako raspolažete ograničenim budžetom. Ipak, ne brinite. Naime, postoje genijalni načini kako potpuno besplatno možete preobraziti svoj dom i učiniti ga vizualno zanimljivijim.

1. Zapišite svojje ciljeve na post-it papiriće kako ne biste zaboravili na njih. Osim što ćete biti usmjereni na ciljeve koje ste 'zacrtali', post-it papirići mogu vizualno 'osvježiti' vaš dom, odnosno interijer.

2. Premjestite svoje biljke na prozorsku dasku. Zelenilo u domu uvijek je savršena dekoracija, a ako već imate biljke, zaštoo ih jednostavno ne biste premjestili na neko drugo mjesto? Ništa vas neće koštati, a ipak ćete značitii određenu promjenu.

3. Reorganizirajte svoje police. Ako se u vašem dnevnom boravku ili spavaćoj sobi nalaze police s mmnoštvom stvari, zašto te iste stvari ne biste posložili na drugačiji način? Ovaj jednostavan trik može puno značiti za cjelokupni dojam u vašem domu.

4. Pospremajte svoj krevet svako jutro. Niste ni svjesni koliko vaš krevet može utjecati na izgled spavaće sobe, naročto ako niste skloni redovito ga pospremati.

5. Izdvojite neku stvar koja vam se sviđa i objesite je na zid. Bez obzira na to je li riječ o praznom zidu iznad kauča, televizora ili u hodniku, zašto ne biste izdvojili neku dekoraciju koja vam se sviđa u domu te njom ukrasili zid?

6. Riješite se stvari koje vam nisu potrebne. Previše stvari često dovodi do nereda i pretrpanosti u prostoru, a upravo je nered taj koji itekako utječe na cjelokupni dojam u vašem domu. Kako biste ga izbjegli, riješite se svih onih suvišnih stvari koje ne koristite, a žao vam ih je baciti.

A living room decorated in light tones with a sofa, a floor lamp and pictures on the wall

Foto: living4media

7. 'Poigrajte' se rasporedom namještaja u prostoru. Kako bez trošenja novca podariti vašem dnevnom boravku, spavaćoj sobi iili hodniku drugačiji izgled? Jedan od najjednostavnijih trikova jest premjestiti komad namještaja (kauč, fotelju, ormarić) na drugi dio prostorije.

8. Kombinirajte različite boje u neutralnoj prostoriji. Sobu s neutralno obojenim zidovima možete jednostavno osvježiti detaljima u jarkim bojama kao što su posude za cviijeće, prekrivači, dekorativni jastučići i slično. Pritom ne morate kupovati ništa novo, samo pregledajte što već imate kod kuće i grupirajte odabrane predmete u boji koju želite istaknuti.

Foto: Instagram/@sabina.ryden

9. Maknite vrata na svojoj garderobi, odnosno ormaru. 'Otvorena' garderoba sveje većći trend i može mnogo značiti za cjelokupni dojam u vašoj spavaćoj sobi, a neće vas stajati apsolutno nikakvih troškova.

10. Uklonite tepih ili ga premjestite u drugu prostoriju. Tepih je jedan od elemenata u interijeru koji može napraviti veliku razliku, čak i u slučaju da ga maknete.

Novi.ba/Svezadom

Ne propustite