VIC DANA: U Americi, oženjeni je ljekar imao vezu sa svojom medicinskom sestrom

Kiosk
VIC DANA: U Americi, oženjeni je ljekar imao vezu sa svojom medicinskom sestrom
.

U Americi, oženjeni je ljekar imao vezu sa svojom medicinskom sestrom, koja je bila porijeklom Italijanka. Uskoro mu je ta medicinska sestra povjerila da je trudna. Da to ne sazna njegova žena, ljekar je sestri predložio, da otputuje rođacima u Italiju i tamo rodi dijete. Pri odlasku joj je ponudio i dao veliku sumu novaca i rekao:

“Kad se naše dijete rodi, ja ću brinuti za njegovo uzdržavanje.”

“Kako ću te obavijestiti da je dete rođeno?” – upitala je medicinska sestra.

“Pošalji mi razglednicu i napiši samo ‘ŠPAGETI’.”

Medicinska sestra je uzela novac i uputila se u Italiju. Poslije sedam mjeseci, doktora je u ordinaciju pozvala njegova žena i rekla mu:

“Dragi, iz Evrope si dobio razglednicu s čudnim sadržajem kojeg uopšte ne razumijem.”

Doktor joj je odgovorio: “Čekaj da se vratim kući i sve ću ti objasniti.”

Doktor se vratio naveče kući, pročitao razglednicu i pao pokošen infarktom. Žena odmah pozove hitnu pomoć. Kad je stigla hitna pomoć, doktora su stavili na nosila da ga voze u bolnicu, a jedan od bolničara upita šta je uzrok srčanog udara. Žena podigne sa poda razglednicu i glasno pročita:

“ŠPAGETI, ŠPAGETI, ŠPAGETI, ŠPAGETI: dva puta s kobasicom i mesnim kuglicama, a dva puta bez!”

BONUS: POUČNA PRIČA

Muž je došao kući s posla i našao troje svoje djece napolju u dvorištu, još u pidžamama, blatnjave, a prazne kutije hrane i omota čokolade razbacane po celom travnjaku. Vrata ženinog auta su bila otvorena, ulazna vrata kuće takođe, a nigde nije bilo psa.

Ušavši u kuću, pronašao je još veći nered. Lampa je bila srušena, a tepih zgužvan pored jednog zida. Televizor je radio na najglasnije u dnevnoj sobi, a soba je bila zatrpana raznim igračkama. U kuhinji sudopera je bila nakrcana prljavim posuđem, hrana je bila razbacana po stolu i podu, vrata frižidera su bila otvorena, na podu je bilo razbijenog stakla, a u sredini kuhinje nalazila se mala hrpa pijeska. Brzo je krenuo na sprat preskačući preko hrpa igračaka i odjeće.

clean3

Tražio je ženu baš zabrinut, sigurno joj se nešto dogodilo!

Iz kupatila je tekao potočić. Zavirio je unutra i vidio hrpe mokrih peškira, voda je tekla iz lavaboa, a u kadi je bila prljava voda prepuna pjene. Kilometri toaletnog papira bili su razvučeni celim kupatilom. Požurio je u spavaću sobu i tamo je našao ženu u pidžami kako čita knjigu. Pogledala ga je, nasmijala mu se i pitala ga:

“Dragi, kako ti je bilo na poslu?”

Gledajući je u nejverici, pitao ju je:

“Šta se ovdje dogodilo danas??”

Ona se opet nasmijala i rekla:

bigstock-young-woman-cleaning-kitchen-56838374-c-r

“Znaš kada svaki dan dođeš nervozan sa posla i izdereš se na mene “šta si radila po cijeli dan?!”?”

On kaže: “Znam!”

“E, pa danas to nisam radila!” – reče ona i nastavi da čita.

Ne propustite