OVAJ DJEČAK IMAO JE NAJRUŽNIJI PRVI DAN ŠKOLE: Otac iz Hrvatske u ŠOKU zatekao uplakanog sina! (FOTO

Kiosk
OVAJ DJEČAK IMAO JE NAJRUŽNIJI PRVI DAN ŠKOLE: Otac iz Hrvatske u ŠOKU zatekao uplakanog sina! (FOTO
.

Hrvoje Kozmus, otac dječaka s posebnim potrebama koji je krenuo u prvi razred osnovne škole "Bogoslav Šulek" u Slavonskom Brodu, na Fejsbuku se oglasio o prvom danu škole. Snimio je sina kako sjedi i plače pred školom.

Naime, budući da mu je sin dijete s posebnim potrebama, treba da ima pomoćnika u nastavi, kojeg, kako navodi otac, dječak nije dobio jer je još na obuci. Uz sve to, otac dječaka rekao je da je i ranije bio u školi, ali tada mu nisu ništa htjeli da kaže, pa je takođe naveo kako je saznao da će jedan pomoćnik u nastavi raditi s troje djece.

Rekao je da mu sin pohađa OŠ "Bogoslav Šulek" i da su mu prilikom upisa iz škole rekli da bi dete trebalo da ide u specijalnu školu.

- Međutim ljekarka je procijenila da bi trebao ići u redovnu školu. Dobili smo svu dokumentaciju kojom mu se odobrava asistent u nastavi, međutim danas ga nije bilo niti se zna kad će doći. Čuo sam od drugih roditelja da je direktorka na roditeljskom sastanku prošle srede rekla da su dobili troje djece s posebnim potrebama i da će svi zajedno dobiti jednog asistenta. Potom je supruga u petak bila u školi i tamo su joj rekli da oni još ništa ne znaju - ispričao je Hrvoje Kozmus.

Kazao je da je bio šokiran kad je saznao da će dvoje djece s Daunovim sindromom i njegov sin koji je na spektru autizma imati samo jednog asistenta.

- Nemoguće je izvesti da su svi oni s jednim asistentom. Učiteljica će voditi poseban razred s tri prvaka i još troje djece iz viših razreda. A danas, umesto da je asistent dočekao mog sina i smanjio mu stres prvog dana, sin je bio van sebe. Prvo su nam rekli da dođemo 15 do 11 nakon što završi priredba za prvake jer mom sinu smeta buka i ne oseća se dobro kad ima puno ljudi. Ali kad smo došli i priredba je trajala, imali su glasan razglas i sin se prepao i počeo plakati - ispričao je dječakov otac.

Ne propustite