Cijelo vrijeme smo omlet pravili pogrešno: Ako i vi ovo radite dok mutite jaja, pravite veliku grešku! Ovako će vam omlet biti kao iz restorana!

Kuharica
Cijelo vrijeme smo omlet pravili pogrešno: Ako i vi ovo radite dok mutite jaja, pravite veliku grešku! Ovako će vam omlet biti kao iz restorana!
.

Da, svi znamo da pravimo omlet. Ali, da li ste znali da je tajna savršenog omleta u jednom triku za koji malo ko zna?

Umutite dva jaja, posolite, dodate poneki začin i ispržite?

jaja-reddit

Ako i vi ovako pravite omlet, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.

Međutim, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u odnosu na onaj kod kuće, sada ćemo vam otkriti tajnu.

Naime, dok pravite omlet potrebno je da odvojeno umutite bjelance i žumance.

Tek kada ih posebno umutite, a od bjelanceta nastane pjena, spojite žumance i bjelance.

Na taj način će omlet biti „pufnastiji“ dobiće na gustini i ljepšem ukusu.

Ako želite da ispadne kao tortilja sve što treba da uradite jeste da premažete puterom tiganj, na srednjoj vatri, izručite smjesu i poklopite pet minuta.

U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće, odnosno dodatke po želji.

zdravo-jutro-cetiri-ideje-za-savrsen-dorucak-omlet

Novi.ba/Kuvar

Ne propustite