Cijelo vrijeme smo omlet pravili pogrešno: Ako i vi ovo radite dok mutite jaja, pravite veliku grešku! Ovako će vam omlet biti kao iz restorana!
Da, svi znamo da pravimo omlet. Ali, da li ste znali da je tajna savršenog omleta u jednom triku za koji malo ko zna?
Umutite dva jaja, posolite, dodate poneki začin i ispržite?
Ako i vi ovako pravite omlet, onda spadate u većinu koja ovo smatra najjednostavnijim receptom za doručak.
Međutim, ako ste se ikada pitali kako omlet u restoranu ispadne tako savršen u odnosu na onaj kod kuće, sada ćemo vam otkriti tajnu.
Naime, dok pravite omlet potrebno je da odvojeno umutite bjelance i žumance.
Tek kada ih posebno umutite, a od bjelanceta nastane pjena, spojite žumance i bjelance.
Na taj način će omlet biti „pufnastiji“ dobiće na gustini i ljepšem ukusu.
Ako želite da ispadne kao tortilja sve što treba da uradite jeste da premažete puterom tiganj, na srednjoj vatri, izručite smjesu i poklopite pet minuta.
U međuvremenu možete dodati sir, meso, povrće, odnosno dodatke po želji.
Novi.ba/Kuvar