GROM IZ VEDRA NEBA: MILORAD DODIK PREMIJER,  njega će za ČLANA PREDSJEDNIŠTVA…!?

Bosna i Hercegovina
GROM IZ VEDRA NEBA: MILORAD DODIK PREMIJER,  njega će za ČLANA PREDSJEDNIŠTVA…!?
.

U domaćoj javnosti već duže vremena se govori o tzv. „rekonstrukciji“ Vlade Radovana Viškovića, a moguće je da u tom procesu i sam „premijer“ ostane bez fotelje i pozicije.

snsd


Rekonstrukcija će početi za 10-ak dana uklanjanjem Dragice Kovač, ministarke trgovine i turizma koja je podnijela ostavku jer nije željela da bude marioneta i pijun u rukama moćnika koji će iz sjenke povlačiti poteze a ona samo stavljati svoj potpis i snositi odgovornost!

dodik-800x445
 
Radovan Višković nema dovoljno snage i autoriteta da upravlja Vladom i procesima, a svima je postalo jasno da se ključne odluke donose u Kabinetu Milorada Dodika, a da ministri umjesto premijera slušaju lidere svoj stranaka. Srđan Rajčević je ministar Igora i Milorada Dodika, Lukač ni najmanje ne „ferma“ Viškovića, a Đokić o(p)staje u Vladi uprkos brojnim aferama,  skandalima i neskrivenom animozitetu premijera, koji bi ga davno istjerao iz Vlade ali nema snage i podrška svoje Partije i Dodika.

Paradoks je da bi u tzv“rekonstrukciji“ svog Kabineta i sam Višković mogao da bude najuren iz Vlade, ostane bez fotelje i funkcija. Naime nakon potpunog debakla i fijaska koji je doživio u Sarajevu, te istovremenog gubitka moći i jačanja disidenata unutar  svoje Partije, Dodik želi da ponovo sjedne na čelo Vlade Republike Srpske, uguši tačke otpora i povrati stare pozicije. Ipak nije sve u njegovim rukama jer Željka Cvijanović treba da ga predloži za mandatara, ali pitanje je hoće li ona željeti da to uradi.

 

zeljka3
Cvijanovićka i Tegeltija su u tandemu, i pokušavaju da ukrote neograničenu moć Dodika i izvrše mali puč, a na ruku im ide i sve veće nezadovoljstvo kumova i tajkuna jer je novaca sve manje a apetiti sve veći. Ukoliko se Dodik uspije povući i prebaciti iz Sarajeva u Banja Luku, na funkciji člana Predsjedništva BiH naslijedio bi ga Staša Košarac, vjerni poslušnik i nesuđeni ministar spoljne trgovine. Dodik ne vjeruje Radmanoviću, ali ni prevrtljivom Stevandiću koji je za 15 godina promijenio 10 stranaka i dresova, pa je Košarac logičan izbor, jer je uvijek reagovao kao na dugme i na prvi mig branio lažnog Oca nacije u Sarajevu preko dvorskih medija, piše Slobodna Bosna.

snsdsrna

Mala bara a puno krokodila!! Najavljene smjene i rekonstrukcija Vlade svakako će donijeti zanimljivu i burnu jesen.
 

Ne propustite