NEVRIJEME ODNIJELO PUT, GRMLJAVINSKO NEVRIJEME RAZARALO REGION: Sutra stiže još gori scenario, BIT ĆE OPAKO!

Region
NEVRIJEME ODNIJELO PUT, GRMLJAVINSKO NEVRIJEME RAZARALO REGION: Sutra stiže još gori scenario, BIT ĆE OPAKO!
.

Nevrijeme koje je sinoć pogodilo selo Gornju Gorevnicu kod Čačka iza sebe je ostavilo pustoš i odsjeklo pojedina domaćinstva. Blagojevića put koji sa ostatkom sela spaja dvije porodice više nije u funkciji.

- Cijeli put je odnijelo nevrijeme, krateri su preko pola metra. Šlepamo se traktorima, ne možemo na posao, a ne znam ni kako će djeca u školu. U jednoj kući živi bolesna žena, koja hoda sa štakama, pa da joj zatreba lekar ne znam kako bi otišla do njega - rekao je Branko Blagojević.

Jako nevrijeme i krupan grad pričinili su veliku štetu na poljoprivrednim kulturama.

- Ne znam ni koji je ovo put da nas pogodi grad. Uvek se sruči na nas. Ne zna više čovjek da li da ostaje i da se bavi poljoprivredom ili da se seli u grad - kaže jedan mještanin sela Gornja Gorevnica.

cacak-1000x0

foto: Printscreen

Prema riječima pomoćnika gradonačelnika grada Milana Bojovića nevrijeme koje je sinoć zahvatilo teritoriju grada Čačka nije napravilo veće probleme mještanima okolnih sela.

- Najveći problemi su u snabdevanju električnom energijom. Trenutno se izvode radovi na priključenju Mrčajevaca i Katrge koji su od sinoć bez struje usled udara groma i iskakanja velikog broja trafostanica - rekao je Bojović.

ISTRU URNISALO NEVRIJEME

Nedeljno prepodne u Istri obilježilo je nestabilno vrijeme uz grmljavinske pljuskove koji su najviše zahvatili Pulu, Medulin i Premanturu. 

Velika količina kiša pala je i u toku noći. Meteorološka stanica u Rovinjskom Selu zabeležila je 32 mm kiše, a ona u Rovinju 31 mm. U Kanfanaru je takođe palo obilnijih 26 mm, piše IstraMet.

- Nove grmljavinske ćelije razvile su se prepodne, a na moru južne Istre i kod Briona zabeležene su dve pijavice - navodi Istramet i dodaje kako je oko 10 sati veoma snažna grmljavinska ćelija "iznedrila" više od 11.000 munja u samo dva sata u jugozapadnoj Istri. 

Pod vodom se našao i Medulin.

Ne propustite