STOP!! NE BACAJTE IH! Ove vrećice su pravo ČUDO! Možete ih koristi KADA VAM TELEFON UPADNE U VODU, DA SAČUVATE STARE FOTOGRAFIJE A OSTALI RAZLOZI ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA! FOTO

Praktična žena
STOP!! NE BACAJTE IH! Ove vrećice su pravo ČUDO! Možete ih koristi KADA VAM TELEFON UPADNE U VODU, DA SAČUVATE STARE  FOTOGRAFIJE A OSTALI RAZLOZI ĆE VAS OSTAVITI BEZ TEKSTA! FOTO
.

U kutiji s novim cipelama, odjećom i drugim tek kupljenim stvarima često nađemo malu vrećicu sa silika-gelom koji upija vlagu i tako štiti robu od vlažnosti. Na vrećici također piše da se ne smije pojesti, ali to upozorenje stoji isključivo zato jer postoji opasnost od gušenja jer silika-gel sam po sebi nije toksičan. 

Naravno, te male paketiće uvijek bacimo, ali nakon što doznate za što vam sve oni mogu poslužiti to više nikada nećete napraviti

61454964-silikagel-vrecica

SPASITE MOBILET KOJI JE PAO U VODU

iphone-410311-340

Napunite posudu vrećicama sa silika-gelom i on će upiti svu vodu koja je ušla u mobitel. Neki tvrde da je ovaj način spašavanja mokrog mobitela čak 10 puta učinkovitiji nego kada se koristi riža.

SAČUVAJTE STARE FOTOGRAFIJE

photo-256887-340

U kutiju u kojoj držite stare fotografije stavite vrećice sa silika-gelom i on će spriječiti skupljanje vlage u kutiji koja može oštetiti vaše fotografije. Uspomene će na ovaj način trajati i trajati…

ZAŠTITITE ŠMINKU

sminka

U neseser sa šminkom ubacite jednu, dvije vrećice sa silika-gelom koje će spriječiti pretjerano sušenje pudere i šminke na bazi pudera zbog čega se ona teže nanosi.

NEUGODNI MIRISI NA ODJEĆI

odjeca3

Silika-gel upit će vlagu koja se skupila u tenisicama i odjeći poslije tjelovježbe, što je posebno praktično uzevši u obzir da mnogi od nas nakon treninga ostave opremu u torbi ostatak dana, pa i duže. Bakterije obožavaju vlažne okoliše pa ćete uklanjanjem vlage spriječiti njihovo nakupljanje kao i to da oprema za vježbanje ima neugodan miris.

ZA MIRISNE PEŠKIRE

towel-1511875-340

Par vrećica sa silika-gelom umetnite među složene peškire. Vlaga i čudan miris koji dolazi s njom tako će iz peškira u potpunosti nestati, a vaša kupaonica mirisat će samo po osvježivaču zraka i omekšivaču za veš.

ZA ČIST VJETROBRAN

Nekoliko vrećica sa silika-gelom stavite na kontrolnu ploču automobila što će spriječiti nakupljanje vlage i kondenzaciju s unutarnje strane vjetrobrana. Zimi će vrećice silika-gela također spiječiti smrzavanje s unutarnje strane. Silika-gelu možda će trebati nekoliko dana da postane potpuno učinkovit pa budite strpljivi.

ZA ČIST NAKIT

amethyst-2186842-340

U doticaju s vlagom srebro tamni i gubi boju. Nekoliko vrećica sa silika-gelom u vašoj kutijici s nakitom znatno će usporiti taj proces.

Dodatni savjet: Vrećice sa silika-gelom koje još ne upotrebljavate držite u spremnicima koji ne propuštaju zrak.

Novi.ba/Virealno/Foto: Ilustracija

Ne propustite