VLADA OPŠTI HAOS: Ovakvo NEVRIJEME se ne pamti, u 2 sata udarilo čak 11.000 munja! Ulice su POD VODOM, ima i pijavica! ALI TO NISU JEDINI RAZLOZI ZA BRIGU!

Region
VLADA OPŠTI HAOS: Ovakvo NEVRIJEME se ne pamti, u 2 sata udarilo čak 11.000 munja! Ulice su POD VODOM,  ima i pijavica! ALI TO NISU JEDINI RAZLOZI ZA BRIGU!
.

NEDJELJNO prijepodne u Istri obilježilo je nestabilno vrijeme uz grmljavinske pljuskove koji su ponajviše zahvatili Pulu, Medulin i Premanturu.

Prema podacima istarskog meteorološkog portala Istramet, u protekloj noći najviše kiše palo je na Rovinjštini, gdje se nakon dva sata razvila izolirana grmljavinska ćelija.

screenshot-1

Foto: Facebook/Sandro Puncet

Bilo je i tuče

Meteorološka postaja u Rovinjskom Selu pritom je zabilježila 32 milimetra kiše, ona u Rovinju 31 milimetar, u obližnjem Kanfanaru palo je obilnih 26 milimetara kiše po četvornom metru, a bilo je i tuče. 

"Nove grmljavinske ćelije razvile su se prijepodne, a na moru južne Istre i kod Brijuna zabilježene su dvije pijavice", navodi Istramet i dodaje da je oko 10 sati iznimno snažna grmljavinska ćelija iznjedrila više od 11 tisuća munja u samo dva sata u jugozapadnoj Istri. 

Novi.ba/Index

Ne propustite