ZORAN PRIMIO POZIV, POSLIJE 3 GODINE ŠOKANTNO SAZNANJE: Ovo su DVA teška dokaza protiv Marjanovića, SAD SE SVE SAZNALO!

Region
ZORAN PRIMIO POZIV, POSLIJE 3 GODINE ŠOKANTNO SAZNANJE: Ovo su DVA teška dokaza protiv Marjanovića, SAD SE SVE SAZNALO!
.

Pripremno ročište u medijski najpraćenijem sudskom predmetu u Srbiji - ubistvu folk pjevačice Jelene Marjanović - poslije više od tri godine istrage, počeće sljedeće sedmice u Višem sudu u Beogradu.

Na optuženičkoj klupi naći će se jedini optuženi, njeg suprug Zoran Marjanović, povodom optužbi za svirepo ubistvo izvršeno 2. aprila 2016. u Borči. Na pripremnom ročištu, u sredu, 11. septembra, koje će biti zatvoreno za javnost, utvrđivaće se koji će dokazi biti izvođeni tokom suđenja, a Marjanović će se kratko izjasniti o krivici.

69653002-453455931917221-2842677156293640192-n

Foto: Kolaž

Nakon toga sud će zakazati početak suđenja koje će biti javno i na kojem će Marjanović moći detaljno da iznese svoju odbranu.

Marjanović se optužnicom tereti za krivično djelo teško ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči, 2. aprila 2016. godine.

U neposrednoj blizini mjesta zločina, prema optužnici, bila je i njihova maloljetna ćerka, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči. Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto poslije smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

374397-zoran-marjanovic01-news1-damir-dervisagic-ls

Foto: Damir Dervisagic

Zoran Marjanović je bio uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva. On je i prije toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe". Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

OPTUŽNICA

Podsjetimo, prethodne dvije optužnice protiv Zorana Marjanovića ga terete za teško ubistvo supruge za koje je zaprećena po novom zakonu doživotna kazna, a po starom do 40 godina.

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom, dok je on ostao sa djetetom.

U optužnici piše da je "iskoristivši Jelenino povjerenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu".

"Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanjevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala", navodi se dalje u optužnici.

Novi.ba/Espreso

Ne propustite