KONAČNO RIJEŠENA MISTERIJA O ČUDOVIŠTU IZ LOCH NESSA: Naučnici testirali DNK i zaključili da je u jezeru OVA džinovska životinja!

Kiosk
KONAČNO RIJEŠENA MISTERIJA O ČUDOVIŠTU IZ LOCH NESSA:  Naučnici testirali DNK i zaključili da je u jezeru OVA džinovska životinja!
.

Naučnik koji je godinama sakupljao DNKL uzorke iz škotskog jezera Lcoh Ness, širom svijeta poznatom po legendi o Nesi, nagovijestio je šta bi čuveno čudovište moglo da bude.

Profesor Nil Gemel sa Univerziteta Otago na Novom Zelandu, koji je bio na čelu tima, prikupio je 250 uzoraka iz vode - kože, ljuske, perja, krzna, izmeta i urina. 

naucnik

Foto: Profimedia

"Bilo je preko hiljadu prijava da se nešto neobično vidjelo u jezeru Loh Nes što je, naravno, podstaklo priče o čudovištu koje tamo živi. Od svih tih prijava možda su četiri objašnjenja najizglednija. Naše istraživanje odbacuje većinu tih teorija, ali jedna je i nakon ovoga ostala prilično izvjesna", rekao je Gemel.

Na kraju istraživanja tim je saopštio da je čudovište Nesi najvjerovatnije džinovska jegulja. Kako je profesor Nil objasnio, tokom istraživanja tim je našao nevjerovatno veliku količinu DNK jegulje.

naucnik2

Foto: Profimedia

Ono što ni oni ne mogu da utvrde je da li je reč o džinovskoj jegulji ili velikom broju malih jegulja. Ipak, kako je dodao, teorij ao džinovskoj jegulji je "barem prihvatljiva"

Takođe, DNK istraživanje nije našlo dokaze o teoriji da je čudovište iz Loch Nesa drevni reptil dugog vrata poznat kao pleziosaur.

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite