Uradila je DNK analizu da bi saznala ko joj je otac i otkrila STRAVIČNU ISTINU: Tek tada je klupko počelo da se odmotava! (FOTO/VIDEO)

Šokantno!
Uradila je DNK analizu da bi saznala ko joj je otac i otkrila STRAVIČNU ISTINU: Tek tada je klupko počelo da se odmotava! (FOTO/VIDEO)
.

Prema pisanju "Njujork tajmsa" veliki broj doktora i specijalista za plodnost u SAD i svijetu oplodili su pacijentkinje, ali ne spe mom odabranih donatora, već svojom sopstvenom. Godinama kasnije su njihovi zločini otkriveni.

 
Kada je Iv Vajli iz Teksasa saznala da je začeta vještačkom oplodnjom prije 16 godina, tinejdžerka je tražila odgovore od svoje majke Margo Vilijams. Vilijamsova je smatrala da je u redu da njena ćerka zna ko je otac, pa je zatražila pomoć od specijaliste dr Kima Mekmorisa.

screen-shot-09-03-19-at-08-42-pm

Doktor Mekmoris, koji je pomogao Vilijamsovoj da ostane trudna, rekao je da je pronašao donatora preko banke spe me u Kaliforniji. Kada je Vajli 2017. godine uradila DNK test kod kuće, ostala je zapanjena kada je otkrila da njen otac uopšte nije iz Kalifornije. Bio je to doktor Mekmoris.
On je odbio da komentariše, ali bi uskoro mogao da odgovara zbog toga što je uradio.

Sada, sa porastom pristupačnih i popularnih DNK testova koji mogu da se rade kod kuće, sve više se saznaje za slične slučajeve. Profesorka prava Džodi Madeira trenutno prati više od 20 slučajeva u desetak američkih država - uključujući Konektikat, Vermont, Ajdaho, Jutu i Nevadu, ali i u Evropi i Africi.

screen-shot-09-03-19-at-08-42-pm-001

Dr Norman Barvin, koji je godinama radio kao specijalista za vještačku oplodnju, ostao je bez licence nakon što je otkriveno da je najmanje 11 žena oplodio svojom spe mom. Još je gori slučaj dr Donalda Klajna iz Indijane koji je oplodio najmanje 36 žena 70-ih i 80-ih godina prošlog vijeka. Oko 60 osoba tvrdi da im je on biološki otac i mnogi imaju DNK testove kao dokaz.

oplodnja

Klajn se izjasnio krivim po dvije tačke optužnice, ostao je bez ljekarske licence i osuđen na uslovnu kaznu 2017. godine. Tužioci nisu mogli da mu daju oštriju kaznu jer u to vrijeme u Indijani nisu postojali zakoni koji bi zabranili takvo ponašanje.


To se u maju promjenilo kada su zakonodavci u Indijani proglasili korišćenje pogrešne spe*me prekršajem. U junu je i u Teksasu donijet zakon po kojem je zločin ako ljekari koriste spe mu, jajne ćelije ili embrione od neodobrenih donatora i takvo ponašanje proglasili nekom vrstom se*sualnog napada.
Veruje se da je velik broj žena koje su oplodili ljekari, a koje to još uvijek ne znaju.

lijekovi-i-trudnice-760x525

Izvor: srbijadans.rs

Ne propustite