NAJBOLJA VODENA DIJETA IKADA: Skida pola kilograma na dan! Što je najbolje, kilogrami se poslije NE VRAĆAJU!

Praktična žena
NAJBOLJA VODENA DIJETA IKADA: Skida pola kilograma na dan! Što je najbolje, kilogrami se poslije NE VRAĆAJU!
.

Na vodenoj dijeti se može izgubiti pola kilograma dnevno. Međutim, ona smije da se sprovodi svaki drugi dan. I to ne na duge staze, već povremeno. Savjetujemo ovakav način ishrane jednom nedeljno.

voda-1

Doručak

Velika čaša vode ili čaja ili prirodnog soka. Voća i sokova možete da jedete i pijete koliko god želite.

sok

Za vrijeme prijepodneva

Velika čaša vode, čaja ili prirodnog soka. Nekoliko voćki, po mogućnosti kombinujte različite vrste. U zavisnosti od doba godine, najviše vode sadrže – jesen/zima: grožđe i citrusi; proljeće/ljeto: dinja i lubenica.

lubenica

Ručak

Velika čaša vode prije jela i čaj poslije jela. Jelovnik se sastoji od sirovog povrća za salatu u količini po želji, s dodatkom sirćeta, ulja, limuna i začina po želji. Salati možete dodati i masline.

Smijete da jedete bilo koju vrstu sirovog i konzervisanog povrća: špargle, artičoke, celer, zelenu salatu, šargarepe, paprike, krastavce, luk, kukuruz, soju, paradajz,…

mediteranska-salata-od-sira-i-maslina

Užina

Velika čaša vode ili čaja ili prirodnog soka. Čaša mlijeka ili jogurta ili 30 grama sira ili jedna voćka.

Večera

Popijte čašu vode prije i šolju čaja poslije jela, 100 grama mesa (piletina, teletina) ili 150 grama ribe (oslić) ili jedno jaje sa povrćem i voćem.

539f05fe-93c0-47f7-bbca-4ff35bfa64d2-sirova-piletina-preview

Oprez: Dijetu ne smijete sprovoditi tokom cijele nedelje, jer će izazvati disbalans materija u organizmu. Smije da se primjenjuje najčešće svaki drugi dan. I to ne dugotrajno, nego samo povremeno.

Važno: Pijte bar osam čaša vode dnevno, a ishrana treba da je bogata namirnicama koje sadrže mnogo vode kao što su voće i povrće.

voda

I za kraj imajte na umu da ni jedna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Zato, prije nego što pređete na “nov” režim ishrane, potražite savjet od ljekara.

Novi.ba/Nadlanu/Foto: Profimedia

Ne propustite