Trese se MMA svijet: Legendarni Fedor se vraća borbama!

Borba
Trese se MMA svijet: Legendarni Fedor se vraća borbama!
Poput bombe je MMA svijetom odjeknula vijest o povratku borbama Fedora Emelianenka.

Poput bombe je MMA svijetom odjeknula vijest o povratku borbama Fedora Emelianenka.

Nakon tri godine pauze i s 38 godina na leđima Fedor Emelianenko vraća se borbama. Službena potvrda iz njegovih usta pred kamerama tek se očekuje i mnogi su oprezni oko ove informacije. No, poznata M-1 organizacija, čiji je vlasnik upravo Fedorov menadžer Vadim Finkelstein, prenijela je izjave legendarnog borca za ruski portal Union MMA:

"Za vrijeme dok sam radio za ministarstvo sporta, pružio sam dosta za razvoj MMA-a. Sarađivao sam sa sportskim federacijama i zajedno smo rješavali problema kroz koje ovaj sport prolazi. Sad je vrijeme da se vratim u akciju. Uspio sam se u potpunosti oporaviti od povreda. Kroz posljednje tri godine sam radio na fizičkoj spremi, ali još uvijek ne dovoljno da se mogu takmičiti na potrebnoj razini.''

''Tako sam u posljednje vrijeme krenuo s intenzivnijim treninzima. Imamo tim različitih profesionalnih sportista koji će mi pomoći da se pravilno pripremim. Isto tako, pokušat ću pomoći drugim borcima da se razviju kao profesionalci. Ispred mene je veliki posao da se pripremim samog sebe za povratak borbama. Trenutno smo usred pregovara s organizacijama. Kad dogovor bude postignut, saznat će te i datum moje borbe te ime protivnika'', stoji u prijevodu portala Fight Site.

Svjetski MMA portali polako objavljuju ovu vijest, mnogi su oprezni, ali je vijest donio i ugledna MMAmania.

U 39. godini Fedor definitivno nije prestar za povratak, a prije tri godine se oprostio nakon šokantna tri poraza zaredom (2010. i 2011.) u tadašnjoj organizaciji Strikeforce. Werdum, Big Foot Silva i Dan Henderson poslali su ga u penziju, kasnije je ostvario još tri pobjede (Monson, Ishii, Rizzo), ali protivnici nisu bili iz top kategorije, prenosi Gol.hr.

 
 
 

Ne propustite