NAGLA PROMJENA! STIŽU PLJUSKOVI, A NE DOLAZE SAMI: Grad veličine oraha već šokirao u ovom gradu! (FOTO)

Region
NAGLA PROMJENA! STIŽU PLJUSKOVI, A NE DOLAZE SAMI: Grad veličine oraha već šokirao u ovom gradu! (FOTO)
.

Naredna dva sata na zapadu i jugozapadu zemlje, kao i u Pčinjskom okrugu mjestimično kiša ili kratkotrajni pljusak sa grmljavinom, najavljuje RHMZ.

kisa


Ranije u toku dana, nekoliko sela na Radočelu iznad Ibarske klisure zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno gradom veličine oraha.

Nevrijeme se dogodilo oko 15 časova. Kako su javili mještani, padao je grad veličine oraha, prenosi srbijadanas.

Za sada nema informacija o eventualnoj šteti. 

oblaci

 

Kada je u pitanju BiH najavili su slijedeće:


U ponedjeljak 26.08.2019., u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

sarajevo-oblacno-0
U utorak 27.08.2019., u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

pljusak27074
U srijedu 28.08.2019., u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

pljusak
U četvrtak 29.08.2019., sunčano uz malu do umjerenu oblačnsot. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može biti lokalnih pljuskova. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.
     

Ne propustite