OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: NOVAK ĐOKOVIĆ konačno progovorio o kazni za tenisera koji ga ne podnosi i ŠOKIRAO FANOVE!

Tenis
OVO NIKO NIJE OČEKIVAO:  NOVAK ĐOKOVIĆ konačno progovorio o kazni za tenisera koji ga ne podnosi i ŠOKIRAO FANOVE!
.

Novak Đoković je održao svoje obećanje na Vimbldonu i dao veliki intervju poznatom novinaru Bilu Simionsu, gdje se dohvatio raznih tema vezanih za tenis i privatni život.

Novak je najprije do detalja ispričao šta se sve dešavalo u vezi sa slučajem Gimelstob i šta misli o svemu tome.

novak-750x500

Foto:Reditt

-Jesam, pročitao sam što sam rekao da ću pročitati. Džastin je preuzeo odgovornost za sve što se dogodilo te noći. Prihvatio je da se sam nosi sa tim. Očigledno u njegovom privatnom životu ima dosta toga čime treba da se pozabavi. To je sve. On nije deo ATP političkog sistema u ovom trenutnu i mislim da je za sve nas to najbolje. Šta budući dani nose njemu i nama, to ne znamo, ali i dalje sam u kontaktu sa njim, čujemo se. Pokušaće da se izbori sa cijelom situacijom na najbolji mogući način. Želim mu sve najbolje. Nažalost, to se dogodilo, kao što sam rekao na Vimbldonu, on je za nas igrače bio velika prednost. Dakle, pročitao sam to što ste željeli da pročitam i to je sve. Nemam daljih komentara o tome- rekao je Đoković.

Takođe, Novaka su pitali zašto su njemu i Rodžeru rezultati posljednjih par godina toliko promjenljivi.

nik-novak

Foto: Reddit

-Mislim da ne postoji takva stvar kao što je sreća u tenisu. Lično, imao sam dosta uspjeha na ovim terenima, posebno na Artur Ešu, uz to nisam izgubio mnogo mečeva u karijeri kada igram u večernjem terminu. Zaista uživam u toj glasnoj atmosferi na terenu što je krajnje suprotno recimo Vimbldonu, osim što se tiče onog posljednjeg, finalnog meča! Morate to da prihvatite, da se prilagodite, da prigrlite te stvari, ja sam to uradio jer smatram da je dobro da imamo raznovrsnu atmosferu na centralnim terenima na ova četiri slema. Unikatni su, to su najveći događaji u našem sportu- smatra Đoković.

To finale Vimbldona će mnogima ostati u sjećanju, naročito njemu.

Finale je u top dva meča koje sam ikad igrao. Drugi meč je finale sa Nadalom na Australijan Openu kad smo igrali bezmalo šest sati. Ta dva meča nešto su posebno u mojoj karijeri. I dalje imam povremene vizije tih momenata iz Melburna, čak i poslije toliko godina, i naravno želio bih ovog finala sa Rodžerom na Vimbldonu da ga se sjećam dugo godina. Istovremeno, ovaj sport može biti pomalo surov, kada uživate ili slavite svoj uspjeh, nemate taj luksuz vremena da se osvrćete na nešto jer sezona ide dalje. Svega nekoliko nedjelja kasnije morao sam da se vratim i takmičim, na betonu u Sinsinatiju i sad ovde. Jednog dana kada malo usporim sa turnirima, imaću vremena da se osvrnem na sve i prisjetim se svega. Kad ste u turniru, teško je vraćati se unazad, mada ću uvijek imati te pozitivne emocije, to samopouzdanje, tu motivaciju. Sve te to inspiriše da ideš dalje i pišeš nove stranice historije. Istovremeno, treba čvrsto ostati na zemlji- jasan je Đoković.

novak-reuters

Foto: Reuters

Na savjetu tenisera nije se pričalo o kazni za Nika Kirjosa, inače Novakovog trenutno najvećeg zagovornika.

-Nismo pričali o tome. Koliko sam ja informisan, nije bilo priče o kažnjavanju bilo kog igrača, a ja sam u Savjetu sedam godina. Upravni odbor i menadžment su odlučili tako, vjerujem u saradnji sa turnirom i procijenili kakva je šteta za sam turnir ili kakva je kazne adekvatna– dodao je broj jedan.

Svakako, ulazak Nadala i Federera u cijelu priču oko Savjeta tenisera je velika stvar.

-Njihov uticaj je već velik. Legende ovog sporta, dva velika imena u Savjetu. Već su ostavili utisak na ostatak grupe u Savjetu, na veći dio grupe, svi znaju da oni teže da doprinesu u diskusijama i donošenju odluka. Bilo mi je interesantno na prvom sastanku, nikad niste imali svjetskog broje jedan, dva i tri u ATP Savjetu, u toj grupi od deset igrača. Sve što čujem od drugih igrača je pozitivno, sve je prošlo dobro, vrlo su angažovani, tako da se radujem radu sa njima. Prethodni sastanci su trajali šest i sedam sati, a ovaj posljednji dva sata i 15 minuta. Sada je sastanak bio dobro pripremljen. Nismo išli sa svim temama, ali dobro je da smo radili tu pripremu sastanka, tako da imamo efikasniji rad– zaključio je šampion US Opena.

Novi.ba/Express

Ne propustite