DODIK SE OPET "LATIO" MIKROFONA: U duetu sa Vulinom pjevao pjesme BAJE MALOG KNINDŽE

Vijesti
DODIK SE OPET "LATIO" MIKROFONA: U duetu sa Vulinom pjevao pjesme BAJE MALOG KNINDŽE
.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i Aleksandar Vulin, ministar odbrane Srbije su zapjevali pod šatorom na zboru u Stričićima na Manjači.

Dobrim raspoloženjem privukli su mnoštvo naroda kojim im je aplaudirao a pjesma koju su zapjevali je od Baje Malog Knindže "Sa Manjače krenuli su vuci", dok je Dodik sam otpjevao "Pevaj Srbijo" i "Pukni zoro".

Završna ceremonija 54. Kočićevog zbora u Stričićima na Manjači od jutros okuplja veliki broj posjetilaca koji pristižu svakog časa, a veliki broj njih je došao i iz zemalja regiona.

U toku je kulturno-umjetnički program, a ljubitelji borbe bikova nestrpljivo isčekuju početak ove tradicionalne borbe koja počinje u 13.30 časova.

Svježi roštilj i pečenje od jutros su zamirisali Manjačom, a atmosfera je vesela i živa, dok su oni koji nisu zainteresovani za kulturni dio, smjestili se ispod šatora sa muzikom ili za šankove pored "točilica" piva.

Milorad Dodik je rekao da da se za Kočićeve dane Srbi okupljaju da bi obilježili osnovne ideje slobode, te da je sloboda ključna riječ srpske istorije.

"Na Manjaču svake godine kao i većina ljudi, dolazim sa uvjerenjem u okupljanja i manifestacijama srpskog naroda, posvećenosti miru i slobodi koja je ključna, a davno smo naučili da tamo gdje imamo državu imamo i slobodu", kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovo je poruka svim Srbima da nismo odustali od okupljanja, a mnoge investicije koje su ovde urađene su dokaz koliko Kočiću i narodu koji živi na Manjači želimo da se odužimo za sve njihove borbe.

Aleksandar Vulin je istakao da je ponosan i srećan što je stigao Manjaču, na mjesto odakle su njegovi preci.

Pogledajte video: 

(Nezavisne)

Ne propustite