MI SMO ODUŠEVLJENI: Mali kućni trikovi koje ćete od sada uvijek koristiti (VIDEO)

Praktična žena
MI SMO ODUŠEVLJENI: Mali kućni trikovi koje ćete od sada uvijek koristiti (VIDEO)
.

Ako vam je pukla najlonska čarapa, premažite providnim lakom za nokte mjesto pucanja kako se ne bi širila i dalje. Ako nosite ovakve čarape, imajte na umu da uvijek u torbi nosite i providni lak za nokte, ako već neće da nosite rezervne čarape ili nemate gdje da ih presvučete.

korisni-trikovi-1-620x447

Ovo je najčešći način točenja iz ovakve ambalaže, ali spriječićete prskanje i prosipanje ako otvor bude na gornjem, a ne na donjem dijelu ambalaže. Samo okrenite ambalažu, jednostavno je.

korisni-trikovi-2-620x545

Ovako nastaju najčešće povrede kod “radi sam” projekata. Nije sramota zaštiti se, naprotiv. Umjesto da ekser pridržavate prstima dok ga zabijate čekićem, stisnite ga kliještima. Ako vam čekić i sklizne, udariće po kliještima, a prsti će vam ostati sigurni.

korisni-trikovi-3-620x518

Često vam se dogodi da vam se kabl iščupa iz utičnice? Spriječite to tako što ćete da napravite ovo prikazano na fotografiji.

korisni-trikovi-4-620x428

Jednostavno možete i sami da napravite držač za mobilni telefon u automobilu. Potrebna vam je spajalica-štipaljka za papir kojom “stisnete” na plastiku automobila kako je prikazano na fotografiji, a preko drški kvačice stavite gumicu koja će da pridržava telefon.

korisni-trikovi-5-620x396

Ako ne volite da su vam stvari razbacane po automobilu, jednostavno možete od komada žice da improvizujete “kuku” koja će poslužiti kao vješalica na naslonu sjedišta za torbe, kišobrane.

korisni-trikovi-6-620x474

Još korisnih caka pogledajte na snimku:

Novi.ba/Kucasnova

Ne propustite