Američki privrednici odbili da posušaju predsjednika Trumpa i napuste teritorij Kine - SLIJEDE SANKCIJE

Svijet
Američki privrednici odbili da posušaju predsjednika Trumpa i napuste  teritorij Kine - SLIJEDE SANKCIJE
.

Američka privredna komora odbacila je poziv predsjednika Donalda Trumpa kompanijama SAD da "odmah počnu tragati za alternativom kineskom tržištu" uslijed tenzija između dvije najveće svjetske ekonomije, nakon najave Pekinga da će uvesti tarife na uvoz američke robe vrijedne 75 milijardi dolara.

trump

Komora je pozvala administraciju predsjednika Trumpa i Kinu da se vrate pregovorima o zaključivanju sporazuma koji bi riješio problem sa transferom tehnologije, primjenom intelektualnog vlasništva, pristupom tržištu i globalno štetnim utjecajem kineskih domaćih subvencija.

trump

Nacionalna federacija malih trgovaca saopćila je danas kako bi bilo nerealno da oni napuste Kinu. Oni su napomenuli kako članice Federacije, dugo šire svoj lanac snabdijevanja i da bi pronalaženje alternative bilo skupo i trajalo godinama.  

trump

- Nerealno je da američki trgovci na malo napuste drugu privredu na svijetu - rekao je član David French te napomenuo kako prisustvo američkih malih trgovaca u Kini omogućava da dođu do kineskih kupaca, a također i da razviju prekomorska tržišta.

kina-sangaj-afpgetty-promo

Izvor:hayat.ba

Ne propustite