PRIJE 65 GODINA IZGUBILA JE OVU TORBICU U ŠKOLI: Pronašli su je i vratili joj, kad je unutra vidjela OVO PISMO, RASPLAKALA SE!

Zanimljivosti
PRIJE 65 GODINA IZGUBILA JE OVU TORBICU U ŠKOLI: Pronašli su je i vratili joj, kad je unutra vidjela OVO PISMO, RASPLAKALA SE!
.

Martha Ingam svoju je torbicu izgubila još 1954. godine, kada je pohađala srednju školu u Indijani.

Nakon 65 godina svoju torbicu je dobila nazad – zajedno s pozivnicom za matursku noć. Kako je dio srednje škole Jeffersonville srušila jedna građevinska firma, jedan od zaspolenih pronašao je u ruševinama davno izgubljenu torbicu.

U torbici su bile neke slatke uspomene na dane iz srednje škole na koje je već zaboravila Martha koja danas ima 80 godina. Ostavila je u njoj papiriće bombona, novinske članke, fotografije i novčanik, kao i raspored održavanja košarkaških utakmica, ruž crvene boje, red vožnje autobusa i šnalu.

Možda je najinteresantnije od svega i činjenica da je u torbici bilo i pismo u kojem je mladić Marthu pozvao da mu bude pratnja na maturi.

martha2

(foto: Printscreen)

– Draga Martha, čuo sam da te pozvao Paul da sa njim ideš na maturu – vrlo bih rado da sa mnom ideš, ako te nije pozvao. P.S. Ako si pristala na njegov poziv, zaboravi molim te da sam pitao. Ako još nisi pristala a pitao te, molim te i moj poziv razmotri. S ljubavlju Torcher, pisalo je u pismu.

Unutra se nalazilo još jedno pismo od mladića po imenu Carter. – Paul je fin mladić, ali prebrzo bježi, nećeš ga nikad uloviti. Ha ha ha! stajalo je u pismu.

Radnica škole objavila je na facebook stranici škole fotografiju torbice i zamolila sve koji možda znaju Marthu da joj jave da je torbica pronađena. Tako se vijest prenijela do vlasnice čija je adresa prebivališta danas na Floridi.

martha1

(foto: Printscreen)

- Jako sam sretna jer smo uspjeli da nađemo Marthu. Torbica je ove sedmice na putu za Floridu, napisala je uposlenica škole.

Ne propustite