GINEKOLOG SUROVO ISKREN: Žene prestanite, ovo svaki put radite , a MI TO PREZIREMO!

Objavljeno:22.08.2019 - 14:10
A A A Times Arial

Odlazak ginekologu za mnoge žene nije nimalo ugodan. Međutim, važno je da znate da redovni pregledi i otvoren razgovor sa specijalistom mogu itekako doprinijeti zdravlju.

ginekolog3

1. Oprostite, nisam se obrijala

Nas ne zanima frizura. Imamo malo vremena da se koncentriramo na pregled i stvarno nas ne brine to što žene nisu obrijane. Pogotovo ako im nisu obrijane noge. Mi s tim nemamo veze i to je stvarno tema na koju ne bismo trebali trošiti dragocjeno vrijeme.

2. Preskakanje pregleda zbog menstruacije

Menstruacija nije razlog da ne dođete na pregled. Današnji Papa testovi omogućavaju test i za vrijeme ciklusa.

ginekolog-foto

3. Postavljanje dijagnoze

Svaka žena dobro poznaje svoje tijelo, ali kada je riječ o sekretu i drugim problemima, mnoge žene same postavljaju dijagnozu, što može da ima loše posljedice.

238-ginekolog

4. Zaboravite da spomenute lijekove koje pijete

Nijedan ginekolog ne voli pacijenticu koja je neodgovorna prema svom zdravlju i zaboravi da spomene taj bitan podatak.

ginekolog4

5. Dolazak na pregled tek kada se javi problem

Neke žene kod ginekologa odlaze tek kada primijete problem, a tada je često prekasno. Vrlo je važno da pacijentica shvati važnost redovnog pregled.

BONUS: GINEKOLOG RAZBIO MIT!

Prije dvije godine svijet je obišla priča o 16 djevojaka koje su ostale trudne samo zato što su se kupale u bazenu.

trudn

Foto: Printscreen

Iako su ovu vijest prenijeli skoro svi svjetski mediji, na kraju se ustanovilo da to nije tačno i nije moguće.

Pod vrlo rijetkim uslovima, žena može ostati trudna u bazenu ili na moru, a možda je to bio povod da se u medije plasira senzacionalistička priča za koju je provjerom utvrđeno da – NIJE ISTINITA!

Naime, nakon što se u medijima ponovo i potkraj ove godine pojavila priča o tome da je 16 djevojaka zatrudnjelo u jednom bazenu, nakon što se u istom slučajno pojavila sjemena tekućina jednog momka – specijalizovani sajt Snopes odbacio je ovu vijest kao potpunu dezinformaciju i neistinu!

– Priča o djevojci koja je ostala trudna nakon boravka u bazenu je stara urbana legenda, ali ova najnovija verzija potiče sa stranice koja i inače objavljuje neistinite vijesti.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia